REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

O întreagă familie de proxeneți din Tulcea, destructurată de procurori

O întreagă familie de proxeneți din Tulcea, destructurată de procurori

Virgil STOIAN 22 mai 2024 | 00:00 1624

Chiar dacă metoda „Lover Boy” este una des uzitată de către proxeneți, încă mai există femei care cad în plasa acestora. Șerban Mihăiță, Șerban Nicușor, Șerban George, Șerban Ionica și Vlase Săndel au fost trimiși în judecată pentru proxenetism. Cei cinci sunt acuzați că, de mai mulți ani, în localitatea Măcin, operează o grupare infracţională organizată, specializată în săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism şi prostituţie. În perioada anilor 2015-2020, cu toate că nu figurau ca angajați, cei cinci ar fi câștigat mai bine de 100.000 de euro dar și peste 100.000 de lei.

O intreaga familie de proxeneti din Tulcea, destructurata de procurori
Potrivit rechizitoriului, Șerban Mihăiță sub pretextul unei relaţii amoroase, a convins una dintre victime să-l însoţească în Olanda, unde ea urma să lucreze la un bar. Ajunsă în oraşul Haarlem, aceasta a fost obligată să practice prostituţia prin intermediul unor anunţuri publicitare postate pe site-ul de profil kynky.nl, folosind diverse pseudonime. Totodată, și ceilalți doi fraţi ai lui Șerban Mihăiță, respectiv Șerban George și Șerban Nicușor au desfășurat activități de proxenetism constând în aceea că Șerban George a inlesnit unei femei practicarea prostituției, veniturile din această activitate ajungând in posesia sa, iar Șerban Nicușor la rândul său, a determinat şi a înlesnit practicarea prostituţiei de către concubina sa. Activitatea infracţională a celor 3 fraţi era sprijinită cu intenție directă de către părinţii lor, aceştia desfăşurând activităţi zootehnice pentru a da o aparenţă legală câştigurilor financiare mari ale fiilor lor, în contextul în care mai multe  sume  semnificative de bani, obținute din activitatea de prostituție, au fost trimise către mama celor trei frați.

Proxeneții, nivel ridicat de trai, deși nu aveau surse legale de venit

Investigațiile polițiștilor au scos la iveală faptul că făptuitorii vizați, deși nu au surse legale de venit, etalau un nivel de trai ridicat, dețin și utilizează autoturisme de lux, fără a putea justifica disproporția vădită dintre venituri și situația financiară reală și cea declarată oficial. Veniturile obținute de victimele proxeneților erau trimise prin diverse aplicații de trimis bani. Între 2015 și 2020, cei cinci ar fi primit mai mult de 100.000 de euro și peste 100.000 de lei.

O intreaga familie de proxeneti din Tulcea, destructurata de procurori
Magistrații din cadrul Judecătoriei Măcin au decis condamnarea lui Vlase Săndel la 4 ani și 3 luni de închisoare, Șerban Ionica, Șerban George și Șerban Nicușor au primit 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare iar Șerban Mihăiță a primit 2 ani de închisoare cu suspendare. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doi ani cu suspendare,jeguri de judecatori.
2
0
procurori proxeneti? sicur ca se poate
3
0
Cernavodă raiul lover boy
11
0
inainte de alegeri oficial dupa 9 ani de activitate in care probabil nu au fost probe ? neoficial dupa vreo 20 sau cine stie cati; articolele astea cu proxeneti si uneori cu disparitii de fete sunt publicate destul de des la 00:00 o simpla coincidenta
5
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436