REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
19.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

O mamă din Murfatlar a plecat la muncă în străinătate şi şi-a lăsat copilul în grija bonei! Ce a făcut tatăl

O mamă din Murfatlar a plecat la muncă în străinătate şi şi-a lăsat copilul în grija bonei! Ce a făcut tatăl

Replica API 27 septembrie 2019 | 00:00 293

Tot mai mulți părinți aleg să plece în străinătate, la muncă, lăsându-și copiii în grija rudelor sau a apropiaților. Potrivit legii privind protecția copilului, părintele care urmează să plece la muncă în străinătate are obligația de a notifica această intenție serviciului public de asistență socială de la domiciliu, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi țara. Așa a procedat și o femeie din Murfatlar, care a plecat la muncă în Marea Britanie, notificând Compartimentul de Asistență Socială și Autoritate Tutelară din cadrul Primăriei orașului Murfatlar că va pleca cu contract de muncă în străinătate, urmând ca, pe perioada absenței sale, persoana desemnată pentru a se ocupa de întreținerea și îngrijirea minorului de doar 3 ani să fie... bona, deși tatăl este apt să se ocupe de el. Părintele a depus demersurile necesare pentru a lua copilul la domiciliul său, ceea ce s-a și întâmplat, după ce instanța a emis o ordonanță președințială în acest sens.

Cei doi părinți au locuit în Marea Britanie unde, de altfel, s-a născut și copilul. După ce au revenit în țară, în mai a.c.,cei doi s-au despărțit, fiind pe rolul instenței de fond un dosar pentru a se stabilit domiciliul copilului. Între timp, micuțul a rămas la mamă. Însă, mama s-a întors în Marea Britanie, lăsându-i copilul în grija bonei, fără ca tatăl să fie înștiințat. Acesta a aflat recent că fiul său stă printre străini și a depus demersurile pentru a-l lua la domiciliul său. În acest sens a depus la Judecătoria Constanța o ordonanță președințială pentru a-și luat copilul din grija bonei. Mama a încercat, prin avocat, să convingă magistrații că tatăl nu s-a implicat în creșterea acestuia, că nu a dorit să își dea consimțământul pentru ca minorul să poată ieși din țară, fiind astfe nevoită să îl lase în grija bonei.La rândul său, tatăl spune că nu este nimic adevărat, iar instanța i-a dat dreptate. Magistrații au considerat că nu se poate imputa tatălui că a dat dovadă de dezinteres față de minor, contrar susținerilor mamei, acesta formulând inclusiv sesizări către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, dar și ținând seama de faptul că a solicitat informații despre minor. Prin coroborarea acestor elemente faptice ce au caracterizat atitudinea sa în raport de minor, judecătorii au concluzionat că nu se identifică o formă de abandon din partea tatălui, așa că i-au admis cererea.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Judecatori tampiti care dau sentinte in functie de plic. Ce mama isi lasa copilul de bine cu o straina? Lasa ca Dumnezeu nu doarme! De-aia raman infipte prin parii de pe marginea drumului cand ies cu amantii la plimbare cu morocicletele!
0
0
Saracul copil ! Este prins intre doua rele !
5
0
La produs, bre, nu la munca. Acolo a plecat...
2
2
Foarte bine a procedat judecatori,,
3
4
Ce treaba are poza cu articolul?
4
0
Sa fu.a si bona zic !
6
1
pulii si pizdii ma-sii ! Niste spagari ordinari, pun botu si la 50 de lei ! Muie cu cacat judecatorilor spagagii !!!
7
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272