REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.1° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.1° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O mamă, împreună cu copilul de 3 ani, refuzată de două spitale pentru că avea COVID

O mamă, împreună cu copilul de 3 ani, refuzată de două spitale pentru că avea COVID

Replica API 6 octombrie 2020 | 14:43 6205

O tragedie a fost la un pas să se întâmple într-o familie din Schitu, Costineşti, după ce o fetiţă de 3 ani a înghiţit o monedă. Diagnosticată cu coronavirus cu o zi înainte, mama copilei s-a izbit de refuzuri repetate când a solicitat ca cineva să îi trateze fetiţa.

Mama fetiţei a făcut testul pentru coronavirus sâmbătă, 3 octombrie, deoarece urma să plece din ţară împreună cu mama sa, iar după ce a primit vestea că testul a ieşit pozitiv, a intrat în autoizolare. În seara de duminică, 4 octombrie, deorece fetiţa de 3 ani şi şapte luni înghiţise o monedă, a apelat la serviciul de ambulanţă care, după o consultare prealabilă cu Spitalul Judeţean, a hotărît să le transporte la Spitalul Municipal Medgidia, spital COVID. Aici s-au izbit de primul refuz, medicii de aici refuzând să le primească, pentru că nu pot face radiografie copilului.

Au aşteptat 3 ore în Ambulanţă

Ajunşi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, s-au izbit de un nou refuz, nici medicii de aici nedorind să le primească, din cauză că mama era infectată cu COVID: "

De la 00.30 noapte și până la 03.30 am stat în ambulanță, în fața Spitalului Județean, și ne rugam cu toții de medicii de la Spitalul Județean să ne primească, dar dânșii tot refuzau. Am sunat la D.S.P. și într-un final am fost primiți dimineața la 04.30. Medicul nu ne-a văzut, i-au făcut o radiografie fetiței și eu am cerut să îi facă un eco, dar dânsa a refuzat. Cu toate astea pe foaia fetiţei există şi parafa medicului ca şi cum a consultat-o. După multe insistenţe i-au făcut copilului şi un eco."

Anchetă internă la Spitalul Judeţean

„Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța a dispus o anchetă internă în cazul semnalat. În același timp rugăm pacienții care întâmpină neplăceri, să ni le aducă de îndată la cunoștință, astfel încât să putem lua măsurile care se impun“, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al S.C.J.U.

Update: "După ancheta internă făcută în acest caz, s-au stabilit următoarele: copilul împreună cu mama sa au fost aduşi spital la ora 3:29, iar la ora 3:33 a fost consultat de medicul de gardă. La ora 3:40 medicul a hotărât că e nevoie să i se facă o radiografie şi un eco, iar la orele 4:20 acesta a părăsit spitalul împreună cu mama sa." a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al S.C.J.U.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puscarie,, rasa voastra de kriminali spagari !
1
0
Daca ar fi de buna credinta si ar sluji adevarul se poate verifica foarte usor la ce ora a ajuns ambulanta la spitalul judetean ,in nici un caz la 3,30 ,niste mincinosi se acopera uni pe alti.Dealtfel se poate usor cerifica pe fisa de la siptalul din Medgidia la xe ora a plecat de acolo.Chiar asa ne prostiti in fata,sa va fie rusine.Cica a facut o ancheta interna.Sa nespuna cu date si cifre ce si cum,cumau ajuns la aceasta concluzie.Eu am fost de mai multe ori in urgenta si cel mai repede am fost preluat dupa ore bune de asteptare.Cine ar face reclamatie pentru 3 minute de asteptare.Hai sictir
3
0
trebuie taiate urgent salariile uriase ale medicilor si cei vinovati sa plateasca si sa se deschida dosare
4
1
ii multumim domnului Arafat, ca platim asigurari de sanatate, dar nu beneficiem de acestea!
6
2
PINA NU VA FI INDEPARTAT GRASA CATALIN MENEGER FACATOR DE NIMIC NU SE V OR ASA LUCRURILE II POLITICIAN CU ACTE SI NIMIC MAI MULT.SA NE SCUTEASCA CU PREZENTA EXECRABILA
9
0
eroii polii sunt medicii astoa in zilele astea
6
0
Ancheta de la spitalul judetean, ,,praf in ochi'', iar la spitalul din Medgidia, nici nu se pomeneste de asa ceva.....
13
0
Schimbate toate omizile din spital
15
2
Nu neg ca sunt angajat cu carente de educatie, lipsa de.compasiune si professionalism
11
0
Spitalele sunt pline de Covid dar voi nu ati sput pt ca alegeri, idiotilor, apoi urlati ca stati 5 intr un pat, NU MAI SUNT LOCURI, CRETINILOR, pana ieri o ardeati ca e vrajeala acest virus, de ar da vrajeala n voi definitiv, scapam naibii de niste cretini
9
7
Din linia intai!!!! Sa ii luam in pwla. Chitacule, schimba in sula mea pe menejerul de la spital, asa cum a fugit si motanul Felix!!!! Trimite-i la lada de gunoi, sunt plini de bani!!!
15
3
Ambulanta jud C-ta si sju c-ta sunt criminali cu parafa,Cele mai mari scursuri ale lumii medicale romanesti.Si nu de acum de pe vremea lui ceasca
19
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108