REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

O MAMĂ şi-a LĂSAT copilul la ORFELINAT pentru că se MUTILA singur!

O MAMĂ şi-a LĂSAT copilul la ORFELINAT pentru că se MUTILA singur!

Replica API 11 iunie 2020 | 00:21 2585

Lăsată de mamă încă de la vârsta de 3 ani într-un centru de plasament al Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, o tânără de 34 de ani a trăit drama vieții ei. Cu multiple afecțiuni psihice și fizice încă de la naștere, în timpul momentelor critice, I.L. avea crize de autoagresiune, se lovea și se muşca, personalul direcției depunând eforturi maxime să o liniștească.

Există şi părinţi care nu şi-au abandonat întru totul copiii. Mai exact, este vorba despre I.L., o tânără de 34 de ani, din Centrul de Abilitare şi Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi „Sf. Luca” din Negru Vodă, pe care mama ei nu a mai putut să o crească, din cauza multiplelor afecţiuni şi psihice şi fizice, încă de la naştere.

Mama are mustrări de conștiință și se întreabă dacă a făcut bine că a băgat-o într-un centru

De la vârsta de 3 ani, a internat-o într-un centru de plasament. I-a fost greu să o lase acolo, dar s-a gândit că este spre binele ei. Conform psihologului centrului, Lidia Iacov, acest gând nu i-ar da pace nici acum mamei care mereu se gândește dacă a făcut bine sau nu. Tatăl tinerei nu a mers niciodată să își vadă fiica. „Împreună cu şeful de centru, Roxana Ruxanda, încercăm să o liniştim şi să o asigurăm că avem grijă să nu-i lipsească nimic fiicei dumneaei. Iuliana are tată şi o soră. Tatăl nu a venit să o vadă niciodată, sora, în schimb, a venit cu mama. De câte ori vin în vizită, I.L. se schimbă imediat: devine agitată, nerăbdătoare să se întâlnească cu mama ei” a declarat psihologul CabR „Sf. Luca” din Negru Vodă, Lidia Iacov.

Psiholog: „Avea crize de autoagresiune, se lovea, se muşca”

În luna mai 2017, când tânăra a fost transferată de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică de la Năvodari, la Negru Vodă, cu acelaşi specific, de recuperare, I.L avea crize de autoagresiune, se lovea, se muşca, după spusele personalului. Momentele erau cu adevărat cumplite însă încetul cu încetul toate au trecut. „Cu răbdare şi afecţiune, cu paşi mici, am pătruns în lumea ei, am cunoscut-o, reuşind, puţin câte puţin, să-i reducem aceste crize. Când a venit mama ei în vizită, a observat schimbarea în bine. I.L. participă la programe de terapie, cu obiective bine stabilite, participă la programe de socializare şi de petrecere a timpului liber, în care este asigurat un climat de siguranţă psiho-afectivă. Eu chiar îi numesc copii pe beneficiarii noştrii, datorită deficienţelor pe care le au, chiar dacă sunt adulţi, iar centrul nostru este un mic loc unde fiecare are o poveste de viaţă, că este beneficiar, că este angajat, făcându-ne astfel unici, uniţi şi puternici” a conchis psihologul, Iacov Lidia.

Psiholog Iacov Lidia

În prezent, tânăra mai are momente foarte rare de agresiune însă situația este în totalitate ținută sub control, conform directorului de centru, Roxana Ruxanda.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108