REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

O mămică din Năvodari acuză că fiul ei a fost bătut la şcoală: „Directoarea m-a lăsat să vorbesc singură”

O mămică din Năvodari acuză că fiul ei a fost bătut la şcoală: „Directoarea m-a lăsat să vorbesc singură”

Replica API 6 martie 2015 | 00:06 1282

ISJ a demarat o anchetă

ISJ a demarat o anchetă

O mămică din Năvodari susţine că în cadrul Şcolii Gimnaziale numărul 1 „George Enescu” se petrec fel de fel de lucruri fără a se lua măsuri. Ultimul incident, susţine Nicoleta Stoian, s-a petrecut pe 2 martie anul curent, când fiul ei a fost bătut de mai mulţi colegi. A mers la directorul unităţii de învăţământ, care nici măcar nu a băgat-o în seamă, după cum a spus chiar ea. Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a luat la cunoştiţă şi a demarat o inspecţie.

Mama unui elev din Năvodari acuză că la Şcoala Gimnazială George Enescu se întâmplă lucruri nefireşti. Nicoleta Stoian a relatat cum copilul ei, elev în clasa a V-a, a fost bătut de colegi şi lăsat pe hol să plângă. În plus, când a mers să discute cu directorul unităţii de învăţământ, nici nu ar fi băgat-o în seamă. “Băiatul meu a fost bătut azi (2 martie – n.r.) de trei elevi din clasa lui. M-a anunţat un elev de la el din clasă. Copilul a plecat de la şcoală, de la ultima oră, deoarece l-au bătut cu picioarele în burtă şi nu mai putea de durere, era pe hol şi plângea. L-am luat şi am mers la directoare. M-a lăsat să vorbesc singură. Dacă directoarea nu a luat nici o măsură, eu, că părinte, ce trebuie să fac? Au ajuns copiii noştri să meargă la şcoală să se bată, nu să înveţe”, a scris Nicoleta Stoian pe un site de socializare. Totodată, femeia susţine că multe lucruri se întâmplă în respectiva şcoală, că nu există profesori de serviciu decât pe hârtie, că se sparg uşile, copiii se bat şi se înţeapă cu bolduri, dar nu se iau măsuri. “Aşa arată uşa de la clasa a VIII-a de la Şcoala Generală George Enescu din Năvodari. Este opera elevilor pentru că nu au profesori de serviciu decât pe hârtie. Şi anul trecut a mai fost un incident. Copilul meu a fost bătut şi ce l-a dus capul? A luat un bold şi l-a înţepat pe celălalt. Nu s-a luat nici o măsură. L-am dus eu la psihologul şcolii ca să văd ce l-a determinat să facă gestul acesta”, a mai scris femeia. În plus, ea a menţionat că se va adresa Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi va duce minorul la Serviciul de Medicină Legală. “Au fost ieri (4 martie – n.r.) părinţii la Inspectorat, ne-au adus la cunoştinţă despre ce s-a întâmplat acolo. Urmează o inspecţie generală la Şcoala Gimnazială numărul 1 George Enescu din Năvodari”, a declarat, pentru “Replica”, Cristina Ivan, purtătorul de cuvând din cadrul ISJ Constanţa. De aceeaşi părere sunt şi alţi părinţi.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102