REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° ConstanÈ›a Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15.5° ConstanÈ›a Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

O mănăstire a luat foc după ce a fost lovită de un trăsnet

O mănăstire a luat foc după ce a fost lovită de un trăsnet

Ana Maria LIPAN 24 iunie 2023 | 09:25 566

Un incendiu puternic a izbucnit noaptea trecută la schitul BociuleÈ™ti din comuna Podoleni, judeÈ›ul NeamÈ›. Incendiul, care s-a răspândit într-o clădire din lemn cu acoperiÈ™ul de tablă utilizată ca Paraclis al Mănăstirii PângăraÈ›i, a afectat în mare parte acoperiÈ™ul È™i interiorul clădirii, distrugând obiecte de cult, icoane È™i mobilier, scrie Mediafax. Cauza probabilă a incendiului a fost trăsnetul.

O manastire a luat foc dupa ce a fost lovita de un trasnet

La sosirea pompierilor, flăcările cuprinseseră deja acoperiÈ™ul È™i interiorul unei clădiri din lemn, care servea drept Paraclis al Mănăstirii PângăraÈ›i È™i era placată cu polistiren. Eforturile de intervenÈ›ie s-au concentrat pe localizarea È™i stingerea incendiului.

AcoperiÈ™ul construit din lemn È™i acoperit cu tablă a fost distrus pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătraÈ›i. De asemenea, obiecte de cult, icoane È™i mobilier preÈ›ios au fost distruse în flăcări.

Cauza probabilă a incendiului a fost trăsnetul, care a lovit clădirea în timpul furtunii.

Nu au fost înregistrate victime, transmite stiripesurse.ro. 

Mănăstirea BociuleÈ™ti a fost o mănăstire ortodoxă, acum ruinată, cu hramul Cuvioasa Parascheva, ridicată în 1629 de către logofătul DumitraÈ™cu Ștefan împreună cu jupâneasa sa Nifia. Edificiul este situat pe partea stângă a BistriÈ›ei. Biserica È™i restul construcÈ›iilor au fost distruse în anul 1832 de o puternică viitură a BistriÈ›ei, care a rupt terasa pe care ansamblul fusese ridicat. Au supravieÈ›uit doar câteva structuri din corpul bisericii È™i cel al clopotniÈ›ei, precum È™i câteva elemente de interior, mutate È™i conservate în alte edificii religioase din zonă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468