REPLICA ONLINE CONSTANTA

12° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
12° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

O mașină Tesla, scăpată de sub control, pe o șosea din China: doi morți şi trei răniți. Video

O mașină Tesla, scăpată de sub control, pe o șosea din China: doi morți şi trei răniți. Video

A.F. 16 noiembrie 2022 | 00:00 694

Un autoturism Tesla a provocat mai multe accidente în care doi oameni au murit și alți trei au fost răniți, pe o șosea din China, după ce șoferul a pierdut controlul mașinii. Imagini filmate de camerele de supraveghere au surprins cursa nebună a mașinii și autoritățile încearcă să afle ce s-a defectat, scrie Global Times.

Accidentul a avut loc pe 5 noiembrie în districtul Raoping, Chaozhou, provincia Guangdong, din China de Sud, când un șofer Tesla pe nume Zhan parca un Model Y și a pierdut brusc controlul, apoi a rulat cu viteză mare pe o distanță de doi kilometri, lovind două motociclete și două biciclete, înainte de a se opri într-un impact violent într-o vitrină, citează Libertatea.

Mașina a ucis un motociclist și o elevă de liceu și ancheta poliției e în plină desfășurare, în vreme ce familia șoferului a luat legătura cu Tesla și a raportat accidentul. Poliția rutieră a exclus posibilitatea ca Zhan să conducă sub influența drogurilor și alcoolului și a menționat că vehiculul va fi testat.

Pe rețeaua socială Weibo au apărut mai multe detalii despre accident, inclusiv anumite circumstanțe tehnice. Astfel un utilizator a scris că șoferul a oprit pentru a-și parca Tesla în fața magazinului familiei, dar pedala de frână nu a funcționat și nu a putut opri mașina nici când a apăsat butonul parcare.

În imagini se vede cum mașina începe brusc să accelereze, urmând o cursă nebună în care au fost loviți mai mulți oameni, inclusiv șoferul din Tesla. Producătorul autoturismului a susținut, duminică, faptul că pe imagini nu se observă că luminile de frână s-ar fi aprins, iar datele mașinii arată că accelerația a fost apăsată 100% pe parcursul celor 2 km cât a durat cursa.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212