REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.3° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
11.3° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

O melodie inedită înregistrată de Paul McCartney şi Ringo Starr ar putea fi vândută la licitaţie cu 20.000 de lire sterline

O melodie inedită înregistrată de Paul McCartney şi Ringo Starr ar putea fi vândută la licitaţie cu 20.000 de lire sterline

Replica API 5 mai 2020 | 00:00 1003

O melodie inedită înregistrată de Paul McCartney alături de fostul său coleg din The Beatles Ringo Starr după destrămarea celebrei trupe britanice s-ar putea vinde cu 20.000 de lire sterline (22.773 de euro) în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată pe internet în data de 19 mai, informează duminică ediţia online a tabloidului Daily Mail, citat de Agerpres.

Paul McCartney

Melodia, intitulată ''Angel In Disguise'', ar putea fi singura colaborare exclusivă dintre fostul basist şi fostul toboşar al trupei The Beatles, potrivit experţilor casei de licitaţii Omega Auctions.

Sursa foto: omegaauctions.co.uk

Cei doi muzicieni au înregistrat acea variantă demo pentru albumul solo al lui Ringo Starr din 1992, ''Time Takes Time'', dar piesa nu a fost selectată pentru a fi inclusă pe versiunea finală a materialului discografic.

Caseta este pusă în vânzare de un fost DJ de la Radio Luxembourg, Tony Prince, şi ar putea fi cumpărată cu 20.000 de lire sterline în urma licitaţiei.

Tony Prince a fost rugat în anii 1990 să găsească artişti care să înregistreze versiuni alternative pentru ''Angel In Disguise'', după ce Ringo Starr a respins melodia.

Piesa nu a fost niciodată difuzată în spaţiul public.

Sursa foto: omegaauctions.co.uk

''Este fantastic să poţi aduce pe piaţă o melodie care nu a mai fost ascultată sau lansată...'', a spus licitatorul Paul Fairweather.

''Credem că piesa avea suficiente calităţi pentru a fi inclusă pe album şi sunt sigur că, dacă Paul ar fi lansat-o chiar el, s-ar fi dovedit un mare succes în rândul fanilor'', a adăugat el.

Caseta conţine două versiuni ale melodiei - o versiune demo nefinisată, în care Paul McCartney este vocalist, şi o versiune finisată ''mixată'' cu muzicieni şi acompaniament vocal, cu Ringo Starr în calitate de solist.

Caseta conţine şi o altă versiunea demo a unei melodii din repetoriul lui Ringo Starr, ''Everyone Wins'', care a fost de asemenea iniţial abandonată, dar lansată ulterior pe o compilaţie.

Sursa foto: omegaauctions.co.uk

Caseta, împreună cu alte obiecte de colecţie, va fi vândută în cadrul unei licitaţii online organizate de Omega Auctions pe 19 mai. Un procent de 25% din încasări va fi donat în beneficiul fondului The Covid-19 Urgent Appeal, creat de organizaţia de caritatate NHS Charities Together.

Trupa The Beatles şi-a anunţat separarea în 1970, cu puţin timp înainte de lansarea celui de-al 12-lea album de studio al său, ''Let It Be''.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468