REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

O MINORĂ DIN Constanța a trăit în TEROARE doi ani. Urma să fie VÂNDUTĂ unui proxenet pentru 500 de euro. VIDEO

O MINORĂ DIN Constanța a trăit în TEROARE doi ani. Urma să fie VÂNDUTĂ unui proxenet pentru 500 de euro. VIDEO

Replica API 12 martie 2020 | 00:00 8788

O tânără din Constanța, astăzi în vârstă de 18 ani, a trăit doi ani în teroare, în mâinile unui monstru care a exploatat-o sexual. Polițiștii au intrat pe fir și au eliberat-o pe fată din ghearele monstrului, evitând, astfel, ca aceasta să fie vândută unui proxenet pentru 500 de euro. În momentul în care a fost recrutată, fata avea 16 ani. Trecutul infracțional al individului este unul stufos. Acesta a mai fost condamnat în trecut pentru viol, conducere fără permis și furturi. Individul a fost propus spre arestare miercuri, 11 martie, iar magistraţii au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Constanța au organizat o acțiune de prindere în flagrant delict și două percheziții domiciliare, un bărbat bănuit de trafic de minori fiind arestat preventiv. Urmare a cercetărilor într-un dosar penal ce vizează infracțiuni de trafic de minori, polițiștii Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - S.T. Constanța, au organizat, la data de 9 martie a.c., o acțiune, în urma căreia a fost reținut un bărbat de 39 de ani, din localitatea Ostrov.

Persoana în cauză ar fi recrutat o tânără, pe care ar fi adăpostit-o în diferite locații de pe raza județului Constanța, în scopul exploatării sexuale. În perioada 6-9 martie a.c., bărbatul ar fi efectuat demersuri de a o transfera pe victimă către un alt proxenet, contra a 500 de euro, în același scop. În urma acțiunii de prindere în flagrant delict, polițiștii de combatere a criminalității organizate au găsit asupra bărbatului 500 de euro. Ulterior, au fost puse în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza municipiului Constanța. În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul de caz a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de bărbatul în cauză, iar în cursul zilei de miercuri, a fost prezentat instanței de judecată, care a admis măsura arestării preventive pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției

Fata avea doar 16 ani atunci când a fost racolată de individul Valentin Roșu. Timp de doi ani de zile a ținut-o în diferite locații din Constanța și a fost ”pasată” din bărbat în bărbat, în schimbul unor sume de bani pe care îi încasa individul. În perioada 6-9 martie a.c., bărbatul ar fi efectuat demersuri de a o transfera pe victimă către un alt proxenet, contra a 500 de euro, în același scop. În urma acțiunii de prindere în flagrant delict, polițiștii de combatere a criminalității organizate au găsit asupra bărbatului 500 de euro. De asemenea, individul avea asupra lui și un cuțit.

VIDEO:

Recidivist: condamnat pentru furturi și conducere fără permis

Anul trecut, Valentin Roșu a fost condamnat pentru furturi. Potrivit rechizitoriului, în perioada 01-02.12.2018, după ce, în prealabil, a escaladat schela exterioară ce înconjoară imobilul aflat în construcție și finalizat parțial pe exterior, și apoi a tăiat folia de protecție a unei ferestre de la nivelul 2 al imobilului pătrunzând astfel în interiorul imobilului, și de aici, prin forțarea ușilor de acces, în mai multe apartamente de la nivelurile 1 și 2 ale imobilului, individul a sustras mai multe bunuri (respectiv, scule electrice) în valoare de 9.900 lei, 14.000 lei și 4.500 lei, recuperate parțial dintr-un imobil situat în Năvodari, aflat în construcție și finalizat parțial pe exterior. În fața polițiștilor, atunci când a fost prins, a avut o atitudine agresivă și nu a colaborat cu organele judiciare. În cursul urmăririi penale, el a uzat de dreptul la tăcere, iar în fața judecătorului de drepturi și libertăți a dat declarații nereale. Totuși, în fața instanței de judecată, a recunoscut faptele comise așa cum au fost descrise în rechizitoriu.

Prin sentința penală nr. 143/07.03.2017 a Judecătoriei Sectorului 3 București, definitivă, Roșu a fost condamnat la 1 an și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și conducerea unui vehicul fără permis de conduce re (1 an și 4 luni închisoare pentru infracțiunea de furt calificat și 1 an închisoare pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere). Anterior, în 2012, a fost condamnat la două infracțiuni de viol, dintre care o infracțiune rămasă în forma tentativei, și furt calificat la o pedeapsă rezultantă de 5 ani închisoare.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gigi Oase prin scoala lui de dans face trafic de fete de aproximativ 20 de ani.Cand l-a calcat Diicotul a fost liniste totala.Oare de ce?.Cumva pentru ca a plasat fete cui trebuie?
2
1
Esti doar un distrus
5
2
Machidonii sunt de vina ca ne au luat terenurile pe 2 lei sau pe o damigeana de tuica si noi am trebuie sa devenim interlop sa bagam minore la produs
5
2
Vanzari de fete se fac din 1996 la greu dar probabil asta nu cotiza si nu avea spate la politie. Judecatorul stie asta si de aia nu i a dat mai mult asa ca nu mai comentati aiurea.
8
2
nu a putut gasii o ...salvare, s-au poate i a placut si s a saturat !
5
4
1 an si 8 luni ?judecatorul era si el client?
20
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272