REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

O navă a fost reținută în Portul Constanța pentru că proprietarul refuză să plătească echipajul. Video

O navă a fost reținută în Portul Constanța pentru că proprietarul refuză să plătească echipajul. Video

Victor ROTARU 20 februarie 2024 | 00:00 17088

O navă din Olanda, Le Meribel, a fost reținută în Portul Constanța, după ce firma care avea ca scop aducerea navei din Rotterdam în Portul Agigea a fost pusă de către proprietarul navei să efectueze mai multe voiaje, generând cheltuieli mai mari decât cele stipulate în contractul inițial. Acum, societatea care s-a ocupat de aducerea navei în Portul Agigea nu mai reușește să mai dea de proprietarul navei Le Meribel, care are de achitat noi cheltuieli odată cu impunerea altor sarcini de lucru. Astfel că nava a fost reținută în Portul Constanța. 

O nava a fost retinuta in Portul Constanta pentru ca proprietarul refuza sa plateasca echipajul. Videonava reținută Le Meribel

Între River Bunker Shipping, care este o societate de shipping, și firma Alisa 34 LTD a fost încheiat la data de 16 octombrie 2023 contractul de livrare a navei „LE MERIBEL”, prin care River Bunker Shipping se obligă să preia nava din Rotterdam, și să o livreze în Portul Agigea. Potrivit clauzelor contractuale Alisa 34 LTD, în calitate de proprietar al navei trebuia să acopere toate cheltuielile ocazionate de voiajul navei, inclusiv cele pentru combustibil, ulei, echipaj, asigurări, alimente și echipamente, precum și orice alte costuri necesare efectuării voiajului. 
Contractul a fost comunicat către Alisa 34 LTD prin intermediul unei aplicații, iar aceasta a confirmat primirea și chiar dacă nu l-a semnat, prin plata sumei de 69.800 euro în data de 19 octombrie 2023, a acceptat oferta și a intervenit acordul de voință cu privire la contract, acceptarea ofertei de către Alisa 34 LTD reieșind din efectuarea plații. Pe parcursul voiajului spre Portul Agigea instrucțiunile primite de la proprietar s-au schimbat și nava s-a angajat și în alte voiaje, astfel încât a generat venituri mai mari pentru proprietar, precum cheltuieli noi cu bunker, echipaj, echipamente, alimente, etc. 

O nava a fost retinuta in Portul Constanta pentru ca proprietarul refuza sa plateasca echipajul. VideoLe Maribel

Toate măsurile luate și cheltuielile efectuate au fost luate exclusiv în interesul navei și a proprietarului acesteia fiind necesare pentru continuarea voiajelor. Astfel, pe parcursul voiajelor, până la predarea navei la data de 28 decembrie 2023 în Portul Constanța, valoarea totală a cheltuielilor a fost de 136.432,75 de euro din care a fost achitata suma de 69.800 de euro în data de 19.10.2023, rămânând un rest de plata de 66.632,75 de euro, suma din care valoarea combustibilului neplatit către River Bunker Schiffsolhandel HOLDING GMbH este de 25.043,40 de euro. Întrucât armatorul navei „LE MERIBEL” nu a achitat cheltuielile efectuate pentru buna funcționare a navelor și realizarea voiajelor și nu mai răspunde la corespondență, pentru protejarea intereselor creditorilor s-a formulat o acțiune pentru luarea măsurilor asigurătorii ce se impun pentru conservarea drepturilor acestora.

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să admită cererea de reținere a navei Le Meribel, în Portul Constanța. Sentința nu este definitivă. 

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dar lui comanescu d Ela gsp unde neau dat teapa cu bani am mers în justiția corupta unde am pierdut bani jegurilor securiștilor
3
0
Conform Dreptului Maritim International (fluvial) si Codului Procesual Penal, magistratii si cei de la DGPR pot fi exonerati si condamnati definitiv (arestati). Consiliul European, P&I, IMO, LLOYD nu accepta asa ceva. Sa mai mentionam si Drepurile Omului ? Doarme SLNR cu alesul sindical? Ca jurnalist fii obiectic, nu subiectiv sau obiectiv ! Drepturile marinarilor oriunde in lume, in orice tara trebuiesc respectate. Nu iti poate sta in fata nimeni, nici CIA, nici DNA, nici DIICOT...
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436