REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.4° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

O navă sub pavilion Slovacia a fost reținută în Portul Constanța, după ce a provocat un accident. Video

O navă sub pavilion Slovacia a fost reținută în Portul Constanța, după ce a provocat un accident. Video

Victor ROTARU 9 februarie 2024 | 00:00 2621

O navă din Slovacia, Ventus, a fost reținută în Portul Constanța, după ce aceasta a intrat în coliziune cu o barjă, aparținând firmelor HELOGISTICS ASSET LEASING KFT și DDSG MAHART KFT, fiind avariată destul de tare. Nava Ventus, având în convoi 2 barje încărcate cu îngrășăminte, a depășit axul șenalului navigabil și, având o viteză destul de mare, a intrat în coliziune cu o barjă.  

O nava sub pavilion Slovacia a fost retinuta in Portul Constanta, dupa ce a provocat un accident. VideoNava reținută 

La data de 22 noiembrie 2023, împingătorul MELK având în convoi 3 barje încărcate cu îngrășăminte a intrat în portul Constanța în vederea ancorării convoiului de barje la locul oficial de ancorare. Barjele au fost amplasate în siguranță, pe ancoră, la o distanță de 130 m față de malul românesc și la o distanță de 100 m față de șenalul navigabil. În aceeași zi, la ora locală 17:00, nava „Ventus”, pavilion Slovacia, proprietatea Transporto Shipping and Trading, având în convoi 2 barje, încărcate cu îngrășăminte a început manevra de rondou, manevra în timpul căreia convoiul a depășit cu mult axul șenalului navigabil și, având o viteză destul de mare, a colizionat cu o barjă, la o distanță de 100 m față de șenalul navigabil. 

Comandantul navei „Ventus” nu a anunțat autorităților evenimentul de navigație produs, ci și-a continuat voiajul spre portul de descărcare. În dimineața zilei de 23.11.2023, împingătorul PASSAU trebuia să remorcheze barja „MHRT 1837” până la dana de descărcare a produselor chimice și a constatat că barja era deplasată de locul inițial de ancoraj cu 130 m în aval, iar la inspectarea navei s-au constatat mai multe avarii: 2 cabluri de ancorare rupte, 4 capace deplasate de pe pozițiile inițiale, 8 sigilii rupte, basea în prova tribord, bintă dislocată, parte din marfă de la suprafață din magaziile de marfă a fost depreciată. 

O nava sub pavilion Slovacia a fost retinuta in Portul Constanta, dupa ce a provocat un accident. VideoNava reținută 

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis admită cererea de chemare în judecată având ca obiect ordonanța președințială – reținere navă, formulată de HELOGISTICS ASSET LEASING KFT și DDSG MAHART KFT. Sentința nu este definitivă. 

Video:


 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În portul CT fără vapoare r*mânești e ca muzica fără lăutari ANAF ar trebui să verifice toate vapoarele la intrare și ieșire Parandaraturi fără Nr in unele locuri
4
2

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436