REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

O nouă alertă pentru măștile produse în China

O nouă alertă pentru măștile produse în China

Replica API 12 mai 2020 | 00:15 893

După prima alertă transmisă săptămână trecută, de Belgia, cu privire la măștile neconforme produse în China, revine o nouă alertă emisă prin Sistemul de alertă rapidă, transmisă de această dată de Danemarca. Vizate sunt mai multe tipuri de măști, produse în China, ce reprezintă mai mult un risc pentru sănătate și nu o protecție.

Marcajul CE, dar necertificate

Majoritatea măștilor, deși poartă marcajul CE, nu sunt certificate ca echipamente de protecție de către organismul relevant. Prin urmare, este foarte posibil ca produsul să nu îndeplinească cerințele privind sănătatea și siguranța și să nu fie protejat în mod corespunzător atunci când este combinat cu măsuri suplimentare.

Măștile FFP2, model N95

În cazul măștilor FFP2, model N95, s-a constatat că filtrul materialului este insuficient. În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. În aceste cazuri s-a luat decizia retragerii produsului de la utilizatorii finali și interzicerea comercializării produsului.

"Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare, grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstra-ți bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație!", a declarat Sorin Mierlea, președinte InfoCons, organizație de Protecția Consumatorului.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272