REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
18.6° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

O nouă categorie de români va beneficia de scutiri pe impozit

O nouă categorie de români va beneficia de scutiri pe impozit

Victor ROTARU 3 aprilie 2024 | 16:20 641

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care autoritățile locale vor putea decide acordarea de reducere procentuală a impozitului pe clădiri.

O noua categorie de romani va beneficia de scutiri pe impozitKlaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a promulgat o lege prin care autoritățile locale vor putea decide să acorde o reducere procentuală a impozitului pe clădiri. Reducerea se va aplica pentru persoanele fizice care dețin proprietăți imobiliare în România. Cu toate acestea, există o singură condiție pe care aceștia trebuie să o îndeplinească.

Conform noii legi promulgate de președinte marți, 2 aprilie, consiliile locale vor avea autoritatea să hotărască acordarea unei reduceri procentuale a impozitului pe clădiri pentru persoanele fizice care dețin proprietăți imobiliare în România. Aceste persoane trebuie să prezinte dovada a cel puțin trei donări de sânge pe parcursul unui an calendaristic.

Legea aduce modificări și completări la Codul fiscal

Este important de menționat că reducerea se poate cumula cu bonificația acordată conform legii și se aplică diferenței rezultate în urma scăderii bonificației din impozitul datorat, conform actului normativ. Noul beneficiu, care privește scutirea sau reducerea de la plata impozitului sau taxei, va intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie a anului următor depunerii documentelor justificative, potrivit Agerpres.

Suma finală care urmează să fie redusă

În ceea ce privește suma finală care urmează să fie redusă, se aplică rotunjirea, definită ca procesul de stabilire a sumelor datorate bugetelor locale la nivel de leu, fără subdiviziuni, prin reducere atunci când fracțiunile în bani sunt mai mici de 50 de bani și prin majorare atunci când fracțiunile în bani sunt de 50 de bani sau mai mar. De asemenea, legea prevede că și persoanele cu dizabilități pot beneficia de aceeași reducere procentuală a impozitului pe clădiri.

Condițiile în care puteți să donați sânge

  •     vârsta: 18 – 60 de ani greutate: femei – între 50 și 100 kg / bărbați – între 55 și 110 kg
  •     pulsul: 60 – 100 bătăi pe minut
  •     să nu suferiți de boli cronice (diabet, cancer, ciroză hepatică, boli autoimune, alte boli infecțioase etc.)
  •     să nu aveți alergii severe (cele sezoniere, minore nu sunt criteriu de excludere)
  •     să nu fi suferit intervenții chirurgicale majore în ultimele 6 luni, operații minore în ultimele 3 luni, sau intervenții stomatologice mici în ultimele 7 zile
  •     să nu fiți sub vreun tratament medicamentos (suplimentele alimentare precum vitaminele și mineralele, de exemplu vitamina C și Zinc, sunt acceptate)
  •     să nu vă fi tatuat și să nu vă fi pus piercing în ultimele 6 luni
  •     să nu fiți în perioada menstruală (sau cu câteva zile înainte sau după)
  •     să nu consumați alcool cu 48 h înaintea donării

Valoarea tichetelor pentru donatorii de sânge a crescut de patru ori de la 1 ianuarie 2024, de la 9,75 de lei la 40 de lei. În total, un donator primește șapte tichete, în valoare de 280 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218