REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
15.8° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O nouă colonie de pinguini imperiali, descoperită în Antarctica

O nouă colonie de pinguini imperiali, descoperită în Antarctica

Valentina CAMARA 21 ianuarie 2023 | 00:00 1303

Oamenii de ştiinţă britanici au anunţat vineri că au descoperit o nouă colonie de pinguini imperiali în Antarctica, folosind imagini din satelit ale continentului, unde această specie este grav ameninţată de încălzirea globală, informează AFP şi dpa.

O noua colonie de pinguini imperiali, descoperita in Antarctica

O echipă de cercetători a reperat colonia de 500 de membri după petele întunecate, vizibile din spaţiu, de la excrementele acestor animale pe banchiză, a precizat British Antarctic Survey într-un comunicat.

Această nouă colonie ridică la 66 numărul de grupuri de pinguini imperiali identificate de-a lungul coastei Antarcticii, jumătate dintre acestea fiind reperate graţie imaginilor din satelit, informează Agerpres.

"Este o descoperire incitantă (...) dar, chiar dacă reprezintă o veste bună (...), această colonie este mică şi se află într-o zonă puternic afectată de topirea gheţii marine", a declarat profesorul Peter Fretwell, care a condus cercetarea pentru British Antarctic Survey.

Pinguinul imperial, cea mai mare specie de pinguin, care trăieşte şi se reproduce doar în Antarctica, a fost recent inclus pe lista speciilor ameninţate de către autoritatea americană responsabilă cu protecţia faunei sălbatice.

Încălzirea globală şi topirea gheţii marine pun în pericol zonele de reproducere ale pinguinului, în timp ce acidificarea oceanelor ameninţă o parte din crustaceele cu care acesta se hrăneşte.

Oamenii de ştiinţă estimează că, în ritmul actual al încălzirii globale, aproape toţi pinguinii imperiali ar putea dispărea până la sfârşitul acestui secol.

Cercetătorii au lucrat la acest proiect de identificare a coloniilor de pinguini graţie imaginilor din satelit realizate de misiunea Copernicus Sentinel-2 a Comisiei Europene, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108