REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
11.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

O nouă FLOTĂ de MICROBUZE a intrat în dotarea CT BUS

O nouă FLOTĂ de MICROBUZE a intrat în dotarea CT BUS

Replica API 27 august 2020 | 00:00 5059

În cadrul unei conferinţe de presă, organizată miercuri, 26 august, în zona Poarta 1, lângă roata panoramică Tomis Eye, CT Bus a anunţat recepția a 18 autobuze marca Mercedes-Benz care vor completa flota destinată transportului în comun din municipiul Constanța. Autobuzele intră în parcul CT Bus pentru a înlocui vechile maxi-taxi ale operatorilor privați care au circulat pe raza orașului.

În primă fază, cele 18 autobuze vor circula pe două trasee, denumite Linia 13 şi Linia 14. Linia 13 urmează ruta KM 5 (Auchan) – Soveja – Carrefour, iar Linia 14 merge pe traseul Zona industrială – Sat Vacanţă – Vivo.

Preţul biletului va rămâne neschimbat

Potrivit directorului CT Bus, Bogdan Niţă, în prezent două treimi din flota de autobuze care operează su noi şi cu dotări moderne. “Încercăm să livrăm cu seriozitate un serviciu public. După o luptă de câţiva ani, am achitat o datorie mare către stat. Aceste vehicule vin după ce Consiliul Local a alocat 10 milioane de lei către CT Bus. Vehiculele sunt nemţeşti, dar construite în Bucureşti, Sunt vehicule pe care nu le veţi mai întâlni altundeva în ţară”, a declarat Bogdan Niţă.

La rândul lui, Decebal Făgădău, primarul Constanţei, a susţinut că promisiunile făcută în 2016 au devenit realitate. “Am promis în 2016 că vom trece de la coşciugele pe roţi, aşa cum erau numite acele maxi-taxi, la o flotă nouă, modernă şi sigură. Aceste autobuze sunt prevăzute cu încărcătoare mobile, cu internet, cu 7 camere de supraveghere”, a precizat Făgădău.

CT Bus va opera în scurt timp și în localitățile limitrofe

De asemenea, primarul Constanţei a menţionat că CT Bus va opera în scurt timp şi în localităţile limitrofe precum Năvodari, Cumpăna, Ovidiu şi Mihail Kogălniceanu. În plus, preţul biletului achiziţionat pentru o călătorie va rămâne neschimbat. Călătorul va plăti tot 1.5 lei, iar cei nevoiaşi beneficiază de pachete speciale. “Este o investiţie a comunităţii şi de aceea trebuie respectată şi păstrată”, a mai declarat Decebal Făgădău.

O problemă ridicată în timpul conferinţei a fost legată de interzicerea pornirii sistemelor de ventilaţie în interiorul mijloacelor de transport. “Nu este vina noastră şi nici a şoferilor. Trebuie să ne circumscriem condiţiilor restrictive impuse de pandemie. Nu avem voie să dăm drumul aerului condiţionat şi să folosim sistemele de ventilaţie. Aşa sună ordinul şi îl respectăm pentru siguranţa dumneavoastră”, a precizat primarul Constanţei.

Prezenți la conferință au fost primarul Constanţei, Decebal Făgădău, directorul general al CT Bus, Bogdan Niță, viceprimarul Constanței, Costin Răsăuțeanu, directorul economic al CT Bus, Mariana Soceanu, directorul tehnic al CT Bus, Gevat Bari, președintele consiliului de administratie al CT Bus, Gheorghe Ungureanu și directorul executiv al Țiriac Auto, Cosmim Cârjeu.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Muistii din primaria Navodari cac ca niste cacati ce sunt. La Navodari pe muis tul de primar il doare-n c ur ca nu avem strazi asfaltate si trotuare. El asfalteaza doar langa blocuri ca de acolo vin voturile. Pentru cei de la case nu are ochi, dar pentru strazile pe care stau basinosii si fostii violatori au asfaltat de acum 2 ani. Vine cu cersetoria pentru votare. Votati mu ie Pesede si Politiei romane care nu mai dau amenzi nici macar pentru stationare in mijlocul intersectiei. Muie lor si mamei lor
0
0
De ce nu baga si pe Valu Traian
0
0
Zii cata spaga ai luat, 20% din contract? Iti umplii buzunarele in ultima luna de mandat. Ai fost un nimeni vei ramane un hot la puscarie
2
0
BRAVO AI UN VOT DE LA MINE.
0
2
Actual si viitor Primar al Constantei!
2
5
Astia care il muscati de cur pe Fagadau, votati l pe Chitac ca o sa va plimbe cu izoleta
9
5
Se poate ca nu110.000 ci 100.000 de euro sa fi incasat pe bune cel care a vandut masinile 10.000 este paraindaratul adica procentul ala de 10% care se practica si prin alte parti,dupa principiul"ce ma am furat ceva uitati aici actele totul este legal poate sa verifice si mama D.N.Aului",avandul in vedere pe dl.profesor R.Mazare pe care l-a avut Fagadau lucrul asta nu este imposibil.
2
1
Le bagam inainte de votare apoi le scoatem ca nu lucreaza pe plus.Pensionarii gratuitati ,tiganii nu composteaza asa ca mooie!
11
0
Sa inteleg ca nu mai opereaza GMS-ul? Cand incep sa mearga noile microbuze?
3
0
Constanta ,Ovidiu , Navodari , deci ....trece si prin Lumina, carcotasule !
5
2
La 110000 de euro bucata, chiar eno afacere. Pentru cei care le-au vandut.
7
2
autobuzele vor circula in localitati cu primari PSD? Lumina de ce nu este inclusa?
3
2
D-le Director , va roga sa aveti in vedere si linia 301 faleza nord ... poarta 6 , felicitari pt tot ce faceti si mult succes .....
3
1
Primarul care asteapta campania electorala sa faca treaba, este cel mai slab primar. Fagadau inca se crede in anii 90, cand asa ceva se facea atunci. El nu vede ca, constantenii s-au schimbat si nu mai pot fi pacaliti atat de usor.
8
0
De laudat dar pt ca face treaba doar in campania electorala, nu il voi vota. Asta nu este profesionalism. Adica 4 ani ne tii fara autobuze ca sa vina campania pt a fi reales.
14
1
Salut idea de a face Ct-bus o companie competitiva in fata mombelor pe ceas ce inca mai circula in Cta deservite de operatorii privati. Legat de liniile externe, ce pot spune Felicitari! Numai un retardat de primar precum Carjaliu de Agigea nu poate participa la o astefl de propunere. Adica merge CT-bus la mama dracu in Kogalniceanu si Cumpana dar nu in comuna lipita de Cta ce-i desparte o strada de 5 m. Incredibil nu???
12
0
si mai e si linia speciala pe bulevardul tomis din tomis nord pana la lupoaica si retur
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108