REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.1° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
14.1° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

O nouă metodă de înșelăciune, în numele Băncii Transilvania, vă poate lăsa fără bani în conturi

O nouă metodă de înșelăciune, în numele Băncii Transilvania, vă poate lăsa fără bani în conturi

Victor ROTARU 24 octombrie 2022 | 00:00 14695

O nouă metodă de înșelătorie circulă în ultimele zile prin mesageriile oamenilor, în numele Băncii Transilvania. Mesajul este răspândit prin SMS, acolo unde mai multe persoane primesc un sms, unde specifică faptul că ”Aveți cardul de debit temporar blocat”, oamenii fiind îndrumați să acceseze linkul atașat în sms pentru a le fi deblocat contul.

Dacă zilele trecute aduceam în atenția publică un virus distribuit de către o așa-zisă pagină a celor de la Profi, care conform mesajului distribuit de ei, după ce lăsai un comentariu cu luna în care te-ai născut, primeai un link pentru a primi un cadou din partea lor, acum a venit și rândul Băncii Transilvania să fie victima escrocilor.

 

Mai multe persoane au primit în ultimul timp un sms, „din partea celor de la Banca Transilvania”, unde specifică că ”Aveți cardul de debit temporar blocat”, oamenii contactați fiind rugați să acceseze link-ul primit în mesaj pentru a „confirma în siguranță”. După accesare linkului, victimele sunt rugate să-și introducă datele contului pentru a se putea verifica identitate, timp în care virusul vă clonează telefonul, urmând ulterior să vă extragă bani din cardul bancar.

Reprezentanții Băncii Transilvania au reacționat rapid la această metodă de înșelătorie și au transmis următorul mesaj: „Într-adevăr este vorba despre o tentativă de fraudă, noi nu vom cere niciodată datele personale ale cardului prin e-mail, SMS sau orice formă de mesaj în social media.

Mare atenție! Toate acestea sunt tehnici de înșelăciune, la fel cum au fost și mesajele celor de la Profi, Lidl, Poșta Română, OMV, H&M, și multe altele, ne transmit reprezentanții Poliției Române.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272