REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.7° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.7° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

O nouă minune la Iaşi. Medicii i-au replantat piciorul băiatului lovit de tren

O nouă minune la Iaşi. Medicii i-au replantat piciorul băiatului lovit de tren

Victor ROTARU 19 ianuarie 2023 | 00:00 1149

Un băiat în vârstă de 15 ani a ajuns, marţi, la spital, cu un picior amputat, după ce a fost lovit de tren în proximitatea staţiei CF Vatra Dornei Băi. Medicii din iaşi, care au reuşit să replanteze mâinile unei adolescente, au mai făcut o minune şi de data asta.

O noua minune la Iasi. Medicii i-au replantat piciorul baiatului lovit de tren

Un băiat de 15 ani este în stare gravă, după ce a fost lovit de tren în zona Gării Vatra Dornei Băi.  Adolescentul ar fi avut căștile pe urechi și telefonul în mână și nu a observat apropierea trenului, motiv pentru care a fost prins sub tren, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

O dramă cumplită s-a consumat marți dimineață în centrul municipiului stațiune Vatra Dornei, lângă Gara Vatra Dornei Băi.

Un elev în vârstă de 15 ani nu a observat trenul, în mod inexplicabil, la pasajul pietonal de trecere peste calea ferată de lângă podul de peste râul Dorna, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

În jurul orei 7.40, băiatul a fost lovit de trenul Regio 5702 Ilva Mică – Suceava, care la acea oră intra în Gara Vatra Dornei Băi. Trenul venea așadar dinspre Bistrița și se apropia de gară.

Mecanicul le-a relatat polițiștilor că a claxonat cu fluierul locomotivei la apropiere de pasaj, însă, absolut inexplicabil, tânărul nu a avut nici o reacție și a pătruns în gabaritul căii ferate. Mecanicului i-a fost imposibil să oprească garnitura pe loc.

În mod cert, tânărul nu a văzut că vine trenul și nici nu l-a auzit. Avea gluga trasă pe cap, iar un martor le-a spus polițiștilor că avea și căști pe urechi.

Băiatul a fost transportat de urgență cu un elicopter SMURD la Spitalul Clinic de Copii „Sf Maria” din Iași. Băiatul de 15 ani a fost dus direct în blocul operator, unde o echipă de chirurgi pediatri, chirurgi plasticieni, ortopezi, pediatri, medici de anestezie și terapie intensivă, neurochirurgi trebuie să decidă care va fi atitudinea terapeutică.

„Membrul amputat a ajuns la spitalul nostru odată cu pacientul. Echipa multidisciplinară va decide atitudinea terapeutică. Pacientul a suferit amputaţie de gambă stângă, traumatism cranio-cerebral, contuzie toraco-abdominală. Se află în şoc postraumatic, şoc hemoragic. Respiră spontan, este conştient. Au fost instituite măsuri de suport vital, se fac explorări imagistice şi consult multidisciplinar. A fost dus în blocul operator.

Potrivit lui Valentin Stan, piciorul amputat a fost plasat în gheaţă şi a plecat cu pacientul, pentru că este posibil să se încerce replantarea piciorului, în condiţiile în care copilul ar fi fost transferat la aceeaşi echipă medicală care a reuşit, anul trecut, să replanteze mâinile unei fete rănite într-un accident rutier.

Fiecare caz are particularitatea lui. Echipa terapeutică va decide. Impactul pe care îl au astfel de traume este major”, a declarat dr. Solange Roşu.

În final, ţncă o minune s-a produs la Spitalul Sfânta Maria din Iași. Medicii de acolo au reușit să-i reiplanteze piciorul adolescentului de 15 ani care a fost călcat de tren, în centrul stațiunii Vatra Dornei, potrivit romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a spus ca numai dupa 24 de ore isi vor da seama daca operatia a reusit sau nu; inca nu este sigur ca ramane cu piciorul sau in cel mai rau caz ramane fara el; avea si splina rupta si traumatism cranian
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614