REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.3° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
13.3° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

O pacientă a cărei eutanasiere a mers prost a fost sufocată cu o pătură, ca să moară

O pacientă a cărei eutanasiere a mers prost a fost sufocată cu o pătură, ca să moară

A.F. 6 septembrie 2023 | 20:54 1383

O tânără din Belgia, în vârstă de 36 de ani, care suferea de un cancer incurabil, a decis să recurgă la moartea asistată. Cu toate acestea, eutanasia ei nu a decurs conform planului, relatează La Libre Belgique. În decembrie 2021, Alexina, o femeie de 35 de ani din Oupéy, a mers la spital pentru a afla mai multe despre cancerul care o afecta. Verdictul medicilor a fost clar: cancerul ei este incurabil şi mai are doar un an de trăit.

 O pacienta a carei eutanasiere a mers prost a fost sufocata cu o patura, ca sa moara

Starea acestei mame, care avea o fiică de 15 ani, se deteriora brusc. Pe 29 martie 2022, în urma unor consultări cu familia, cu cele două asistente care o îngrijeau la domiciliu şi cu medicul ei, s-a decis să-i fie uşurată suferinţa. Din punctul lor de vedere, eutanasia era singura modalitate de a-i curma durerea.

Însă când medicul a ajuns la domiciliul pacientei cu echipamentul său, eutanasia nu a avut loc aşa cum era prevăzut. Medicul de familie nu a luat cantitatea potrivită de produse şi de aceea, cu ajutorul unei perne, îngrijitoarele au pus capăt vieţii pacientei.

Cu două zile înainte de înmormântarea femeii, o persoană a informat procuratura despre acest fapt, care i-a fost relatat de una dintre cele două asistente medicale prezente în timpul eutanasiei.

Medicul legist care a examinat cadavrul a observat într-adevăr urme de sufocare pe faţa victimei atunci când a întocmit raportul.

Ca urmare, a fost depusă o plângere la procuratura din Liège. Partenerul şi fiica Alexinei au demarat o acţiune civilă împotriva medicului de familie şi a celor două asistente, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0
Pentru Altcineva!! Raman uimita si realizez faptul ca este greu de tot sa gandim! Special pentru tine, Altcineva, ma deranjez sa iti si explic: Femeia a semnat pentru eutanasiere nu pentru asfixiere! Deci repet omor calificat!
0
0
Am zis eu aici acum cateva zile ca toti comentatorii replica sunt retardati. Culmea e ca se pricep la toate. Isi dau cu presupusu cam ce ar trebui sa daca politistii procurorii judecatorii guvernul primaria. Dar cand sunt pusi sa si foloseasca creierul dau din colt in colt. Atunci se vede cat de mult se pricep. Si cata logica au. Pai bai boilor medicul ala trebuia sa faca un act medical. Si trebuia facut intr un anumit fel. Nu l a facut. Deci este....malpraxis. Idiotul ala care iubeste raketii haholi unde este?
0
0
Lumea nebunilor distrugerea planetei
1
1
Suntem multi planul merge inainte avem metode pentru toti
2
1
@cineva Nu este omor, doctorul venise special pentru a asigura moartea femei, tocmai asta este dilema. Cum dracului incadrezi fapta?
3
0
Omor, clar!
2
6
Si eu sunt curios, care este infractiunea? De omor nu poate fi vorba...
4
0
Infractiunea fiind?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407