REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O pacienta acuza ca tratamentul doctoritei Borzea i-a cauzat cancerul

O pacienta acuza ca tratamentul doctoritei Borzea i-a cauzat cancerul

Replica API 21 octombrie 2010 | 00:00 3376

Trimisa de la Mangalia la Spitalul Constanta,

Trimisa de la Mangalia la Spitalul Constanta,

Reclamaţiile la adresa medicului ginecolog Emilia Borzea din Mangalia au început să se înmulţească. Cercetată în cazul pacientei Melec Curtmula, care în luna martie a.c. a decedat pe masa de operaţie în timpul unei întreruperi de sarcină, dr. Emilia Borzea s-a ales cu o nouă acuzaţie. Lili Moroşan, de 57 de ani, din Mangalia, susţine că un neg care i-a apărut într-o zonă sensibilă a determinat-o să treacă pragul medicului ginecolog, numai că rezultatul intervenţiei a fost unul negativ.

"Am avut un neg pe labia stângă şi doctorul Borzea de la Mangalia m-a nenorocit. M-am ales cu un cancer de toată frumuseţea. În urma tratamentelor mi-a căzut o bucată din labia stângă. Din luna martie mă chinui. Când urinez mă ustură îngrozitor. Nu ştiu de la ce mi-a ieşit acest neg. M-am dus la doamna doctor şi acum mă chinui o viaţă întreagă. Mai bine îmi făcea o injecţie, muream şi gata. După ce m-a infectat mi-a spus să mă tratez la Constanţa. A nenorocit atâta lume şi tot doctoriţă este. Are bani, se poate descurca, dar unul amărât ce trebuie să facă? Să moară? Acum nici nu mai vrea să se uite la mine. Dacă mă duc la cabinetul ei îmi cere 50 lei. Nu am de unde să-i dau. Nu am nici bani de agocalmin, mi-a dat o femeie supozitoare să-mi cedeze durerea. Am adus medicilor o adresă de la primărie care atestă că nu am nici un venit. Nimeni nu se uită la mine. Casa mi-a luat foc şi stau pe unde pot. Mă internează, îmi dă drumul şi ajung din nou la spital", a declarat, pentru "Replica" de Constanţa, Lili Moroşan. În replică, medicul spune că nu îşi mai aminteşte de pacientă. "Am multe paciente şi nu mai ţin minte ce i-am făcut. Nu îmi încarc memoria cu mii de femei care ajung în cabinetul meu. Eu le chem la control în mod gratuit şi, dacă nu a mai venit, eu ce vină am? Din martie şi până în octombrie cine a văzut-o? Nu s-a mai interesat de boala sa? Trebuie să verific documentele să văd despre ce caz este vorba, ce tratament i-am administrat. E o nebunie să susţină că i-a căzut o parte din labie. Şi dacă nu venea la mine şi se ducea la un alt medic, ţinând cont că avea un neg, tot cu cancer era diagnosticată. Dacă unui pacient îi administrez un tratament, îi recomand să vină la control, iar dacă nu vine, nu medicul e de vină că pacientul este neglijent cu sănătatea sa", susţine dr. Emilia Borzea. Cert este faptul că medicii Clinicii de Ginecologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, care în prezent o tratează pe pacientă, spun că problema pacientei este inoperabilă. "Are cancer, adenopatii inghinale, i-a căzut o parte din labie . Este vai de capul ei. E singurul caz extrem de complicat de până acum. A venit la noi, am luat probă pentru biopsie, apoi a stat 4-5 luni acasă şi nu a mai venit să-şi ia rezultatul. Negul de care vorbeşte pacienta este de fapt o leziune neoplazică. O vom trimite la Dermato-Venerice", susţin medicii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multumesc Dmn Doctor Emilia Borzea,doar ce ma operat,este un medic deosebit,dupa operatii a sunat de eni ori sa intrebe cum ma simpt,tot respectul.M-ia decedat fetita de 25 ani,insa nu de vina medicilor si asa a fost destinul,am fost suparata pe Dumnezeu,insa tarziu am realizat asa a fost sa fie.Atunci cand patim o problema,trebuie sa dam vina pe cineva,va rog ,inainte sa jicnim pe cineva si sa face.m rau sa gandim mai mult,sa avem grija noastra mai des ,nu in ultima clipa...cand este prea tarziu,aide.ti sa respectam medicii,nu au viata si odihna ca noi.Jos palaria.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218