REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.1° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
18.1° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

O piesă de teatru bazată pe universul „Game of Thrones“, în pregătire pentru 2023

O piesă de teatru bazată pe universul „Game of Thrones“, în pregătire pentru 2023

Replica API 1 aprilie 2021 | 00:00 873

O piesă de teatru bazată pe universul ''Game of Thrones", la care colaborează părintele celebrei saga literare, George R. R. Martin, este în pregătire pentru 2023, au anunţat marţi producătorii acesteia, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: Game of Thrones/facebook.com

Acţiunea piesei se va derula "într-un moment esenţial'' al seriei literare "A Song of Ice and Fire", a declarat într-un comunicat echipa, condusă de producătorii de teatru Simon Painter, Tim Lawson şi Jonathan Sanford, care au montat în 2014 "The Illusionists", pe Broadway.

Acest moment de răscruce al sagăi este turnirul de la Harrenhal, care are loc cu aproximativ 17 ani înainte de primul sezon al seriei televizate produse de HBO.

"Puţini din Westeros şi-au imaginat ce masacru va urma atunci când nobilii şi oamenii obişnuiţi s-au adunat la Harrenhal pentru a-i urmări pe cei mai buni cavaleri ai regatului luptându-se într-un mare turnir", a declarat George R. R. Martin, citat în comunicat.

Foto: (c) Monica Almeida/REUTERS

În piesă apar "multe dintre cele mai faimoase personaje" din saga literară şi din serialul de televiziune de opt sezoane, difuzat între 2011 şi 2019.

Piesa este scrisă de dramaturgul britanic Duncan Macmillan, autorul unor adaptări după romanele "1984", de George Orwell şi "City of Glass", de Paul Auster.

"Visul nostru este să aducem Westeros pe Broadway, pe West End (districtul teatral din Londra) şi în Australia... şi mai târziu pe o scenă din apropierea ta", a declarat George R. R. Martin, care susţine a început să lucreze la proiect înainte de pandemia de coronavirus.

La aproape doi ani de la sfârşitul serialului de televiziune, sunt în derulare numeroase proiecte inspirate de universul "Game of Thrones". Printre acestea se numără "House of the Dragon", o serie care are loc înainte de "Game of Thrones", produsă de HBO şi aşteptată în 2022.

George Martin este, de asemenea, implicat în proiecte inspirate de alte cărţi ale sale, inclusiv de "Sandkings", pentru Netflix.

Această multiplicare a proiectelor îi face pe fanii "Game of Thrones" să se teamă că autorul în vârstă de 72 de ani nu va reuşi să îşi finalizeze seria literară, deja depăşită de serialul de televiziune, în condiţiile în care de la publicarea ultimului volum al sagăi, "A Dance with Dragons", au trecut aproape zece ani.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108