REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

O rețea de cămătari din județul Constanța a fost destructurată

O rețea de cămătari din județul Constanța a fost destructurată

Victor ROTARU 3 decembrie 2023 | 00:00 8677

Evitați cămătarii, chiar dacă aveți nevoie urgentă de bani! Marius T., un bărbat din Cobadin, a apelat la trei cămătari pentru a face rost de bani, însă, imediat după ce i-a încasat, și a acceptat condițiile, au și început problemele, fiind amenințat de cei doi dintre ei că îi vor da foc la bar și îi vor vinde mașina dacă nu-i restituie banii.

O retea de camatari din judetul Constanta a fost destructurataFoto cu rol ilustrativ

Totul a început pe 10 august 2017, atunci când Marius T. s-a prezentat la sediul B.C.C.O. Constanța, unde a formulat verbal o plângere la adresa lui Taifun I., Samir I. și Erduan I. față de care a solicitat efectuarea de cercetări sub aspectul infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, amenințare, șantaj și camătă. Marius T. a transmis faptul că luase cu împrumut de la Taifun I. și Samir I. suma de 3.000 de lei, termenul de rambursare convenit fiind de o săptămână, iar dobânda de 1.000 de lei. La scadență, Marius T. nu a putut să restituie celor doi decât dobânda, adică 1.000 de lei. 

În următoarele trei săptămâni, Marius T. a fost plecat în străinătate, iar cei doi bărbați au făcut presiuni asupra fratelui victimei, dar şi a unei angajate de la barul acestuia, care le-au dat celor doi bărbați suma de 1.000 de lei. Revenit în țară, Marius T. le-a mai dat suma de 300 de euro, după care, timp patru săptămâni, câte 1.000 de lei săptămânal, astfel că, per total, acesta le-a remis cămătarilor echivalentul a 9.000 de lei. Cu toate acestea, Taifun I și Samir I. i-au impus lui Marius T. ca, până la 12 august 2017, să le mai achite încă 5.000 de lei. 

O retea de camatari din judetul Constanta a fost destructurataFoto cu rol ilustrativ

Marius T. a mai transmis că pretențiile celor doi au fost însoțite permanent de amenințări cu incendierea barului pe care acesta îl deținea și cu luarea mașinii. La fiecare ridicare de dobândă era prezent și Erduan I. Totodată, Marius T. a relatat că a primit repetate apeluri telefonice de la cei doi bărbați, care îi solicitau, sub amenințări, banii. 

Magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis să îl condamne pe: Taifun I. la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, încetând procesul penal pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat și camătă.   Samir I. la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, încetând procesul penal pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat și camătă. Erduan I. la pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu executare, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, încetând procesul penal pentru săvârșirea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat și camătă.  
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Camataria si prostitutia online(videochatul) sa fie legalizate! Sa plateasca zdrentele taxe la stat , e plina Constanta de t a r f e !
6
1
camatariei si proxenetismului semilegalizate astia dadeau bani cu camata de peste 6 ani probabil vreo 10 - 20 ani cine stie din ce intamplare i-au saltat acum alti zeci de mii sunt liberi si continua fara sa-i deranjeze nimeni politia pare ca ii protejeaza
11
1
camataria e afacere de baza munca nu conteaza e platita putin in tara romaneasca bancile cu camata se distreaza
11
1
Lor c***e de profesie au creat niste dobitici! Acesti sobolani trebuie exterminati.
10
0
Off romani astia de cand au gustat rahatul nu se mai satura .
4
2
Vreau un pistol din ala la 1000 de lei , dar e cu autorizație de la poliție că altfel nu cumpăr.
4
0
De bani aia iei pistol pac pac mai vrei 1000 de leii
4
0
Nu mai faceți concurență bancilor
2
2
Aia care ciordesc țara non se vede
8
1
Dacă și asta este speță de crimă organizată!!!!
4
2
DIN COBADIN ? ;))))))))))) ACUM SE FAC CU ACTE LA NOTAR, asa sunt ''smekerii'' din ziua de azi. Te pisi pe ei cu bolta SEMNAT. A.S.
14
1
Pe Arun și Alen t****i turci din piața chiliei care dau bani la cazinoul de la city mall când îi luați ! Dau cu 10% pe zi ! Nu îi mai vede poliția ?!
31
5
Țiganii trebuie exterminați. Nu exista decât o singura soluție pentru ei: soluția finala.
38
2
Tig ani turci. Streangul
34
2

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468