REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
8.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

O româncă a fost selectată de NASA să cerceteze OZN-uri

O româncă a fost selectată de NASA să cerceteze OZN-uri

Valentina CAMARA 24 octombrie 2022 | 00:00 591

16 oameni de știință, printre care și o româncă, au fost cooptați de NASA pentru a realiza unu studiu independent asupra fenomenelor aeriene neidentificate, celebrele OZN-uri.

Fenomenele Aeriene Neidentificate sunt evenimentele observate pe cer, care nu pot fi identificate ca aeronave sau ca fenomene naturale cunoscute. Agenția spațială americană a anunțat, printr-un comunicat de presă, că studiul va începe luni, 24 octombrie și rezultatele sale sunt așteptate la jumătatea anului viitor.

„NASA a adunat la un loc câțiva dintre cei mai mari oameni de știință, specialiști în date și inteligență artificială, experți în siguranța aerospațială, toți cu o sarcină precisă, de a ne spune cum să concentrăm întreaga putere a științei și a datelor asupra fenomenelor aeriene neidentificate”, a declarat Daniel Evans, responsabil NASA pentru realizarea studiului.

    Anamaria Berea este cercetătoarea de origine română selectată de NASA să cerceteze Fenomenele Aeriene Neidentificate. Potrivit prezentării făcute de NASA, este profesor asociat de științe computaționale și date la Universitatea „George Mason” din Fairfax, Virginia, cercetător afiliat la Institutul SETI (Search for the Extreterestrial Intelligence) din California, și cercetător la Institutul de Știință „Blue Marble Space” din Seattle. Activitatea sa de cercetare se axează pe apariția comunicării în sisteme vii complexe și asupra aplicării datelor științifice în astrobiologie. În activitatea sa, Anamaria Berea utilizează o varietate de metode computaționale pentru a descoperi modele fundamentale în datele adunate.

„Explorarea necunoscutului în spațiu și în atmosferă este în esența noastră, aici, la NASA”, a declarat Thomas Zurbuchen, administrator al Directoratului pentru Misiuni de Știință la sediul NASA din Washington.

Noul proiect NASA vine în contextul în care „un număr tot mai mare” de obiecte neidentificate sunt observate și raportate pe cer, conform unui oficial al Pentagonului, care se ocupă de informații militare în cadrul US Navy.

Pentagonul a dat publicității trei înregistrări video ale Marinei Statelor Unite, care fuseseră clasificate inițial „top secret”, dar care au ajuns, printr-o scurgere de informații, pe internet.

Filmările surprind „fenomene aeriene inexplicabile”, catalogate de mulți ca fiind obiecte zburătoare neidentificate (OZN). În două dintre aceste înregistrări se aud reacțiile de uimire ale piloților față de viteza cu care se mișcă niște obiecte care nu au putut fi identificate, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De trei luni lansează spre luna rachetuta care a întârziat 35 de ani pentru a fi terminata! Trebuia s-o angajeze pe urmata "babei Vanga", deoarece au o mai "bună tele-viziune oz-eo-n-oista!!"
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212