REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O româncă a luat parte la testarea noului vaccin Novavax. Cum se simte acum tânăra

O româncă a luat parte la testarea noului vaccin Novavax. Cum se simte acum tânăra

Replica API 14 decembrie 2021 | 00:18 1287

Silvia Câmpeanu, o tânără româncă, a participat ca voluntar la stadiul pentru noul vaccin Novavax, anti Covid-19. Procesul a luat sfârșit după un an și două luni, iar în momentul în care s-a terminat, fata a fost surprinsă de efectul placebo și de cât de mare este puterea gândurilor noastre, scrie spynews.ro.

Tânăra a spus că a fost surprinsă să afle că atunci când serul placebo i-a fost administrat în două rânduri și că a prezentat o serie de efecte secundare.

,,Am fost extraordinar de surprinsă să aflu că atunci când mi-a fost administrat ser placebo, adică ser fiziologic, în două rânduri am avut o serie de efecte secundare, aș putea să le numesc în ghilimele, pe care nu aș fi crezut că pot să le am pur și simplu de la un ser fiziologic. Dar eram foarte focusată că voi primi vaccinul, eram foarte convinsă că am primit serul cu vaccinul și s-a întâmplat.", a declarat Silvia Câmpeanu.

Cum s-a manifestat efectul placebo

Fata a mai spus că era atât de convinsă că a primit vaccinul, încat a avut febră foarte mare, frisoane, vărsături și a leșinat de două ori, iar soțul ei care a făcut vaccinul nu a avut nicio problemă.

,,A fost o situație oarecum hilară, pentru că eu primisem serul fiziologic, iar soțul meu, care a participat și el, primise vaccinul. Eu am fost atât de convinsă că am primit vaccinul, încât am avut de la febra destul de mare, frisoane, vărsături, am leșinat de vreo două ori în baie, iar el nu a avut niciun fel de problemă și chiar îmi spunea, într-o seară în care mă chinuiam cu un frison, că uite, sigur tu ai primit vaccinul, că ai toate efectele secundare care ni s-au povestit, eu n-am primit vaccinul, sigur eu am primit serul fiziologic, pentru că eu nu simt absolut nimic.", a mai spus tânăra.

În acest an Silvia Câmpeanu nu a putut să ia nicio pastilă dacă nu anunța, iar din șase în șase luni tinerei i se luau probe de sânge pentru a se observa dacă există vreo schimbare în organism.

Ea a declarat că această procedură era enervantă, dar niciodată nu s-a sărit vreun pas și totul este extrem de atent studiat.

,,Uneori era chiar enervantă toată această procedură prin care trebuia să trecem la fiecare șase săptămâni, dar nu s-a sărit nici măcar vreodată un pas, totul este extrem de atent studiat.", a menționat aceasta.

Pentru Silvia Câmpeanu a fost o experiență extraordinară, care i-a arătat foarte multe lucruri despre mintea umană.

Vaccinul anti Covid-19 creat de Novavax ar putea deveni al cincilea autorizat în Uniunea Europeană. Tehnologia utilizată de acesta este una diferită, spre deosebire de cea pentru vaccinurile care sunt deja autorizate în mare parte în lume.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar esti un dobitoc fara creier!
4
0
Sa ma cac pe pieptu ei
0
5

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212