REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Sâm., 24 Feb. 2024
Anul XX Nr. 6649
5.4° Constanța Sâmbătă, 24 Februarie 2024 Anul XX Nr. 6649
 

O șefă din Trezoreria Constanța, pusă sub control judiciar în dosarul contabilului de la Mereni

O șefă din Trezoreria Constanța, pusă sub control judiciar în dosarul contabilului de la Mereni

Victor ROTARU 29 noiembrie 2023 | 13:06 4321

Memet Bilghin, șef serviciu în cadrul Trezoreriei Constanța, a ajuns în atenția procurorilor în dosarul contabilului primăriei Mereni, Liviu Tănase, acuzat de delapidare, fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu. Marți, 28 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, față de trei persoane bănuite a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile. 

O sefa din Trezoreria Constanta, pusa sub control judiciar in dosarul contabilului de la Mereni

La data de 28 noiembrie a.c., în urma cercetărilor efectuate de polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, uz de fals și abuz în serviciu, față de trei persoane bănuite a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile. 

Din cercetările efectuate a reieșit că administratorii a 12 societăți comerciale ar fi întocmit în fals documente care atestau, în mod nereal, livrarea unor bunuri sau prestarea unor servicii către o instituție din comuna Mereni, județul Constanța, în acest mod obținând decontarea unor sume de bani, în mod ilegal, din bugetul local al acesteia. 

Totodată, în urma probelor administrate în dosar a reieșit că un funcționar din cadrul unei instituții din județul Constanța i-ar fi pus la dispoziție angajatului instituției din comuna Mereni documentele întocmite în fals de administratorii societăților comerciale, aceste documente fiind folosite pentru justificarea plăților ilegale efectuate din contul instituției.

Astfel, în perioada februarie 2016 – octombrie 2022, ar fi fost întocmite în fals, de către angajatul instituției din comuna Mereni, peste 120 de ordine de plată.

În acest mod, bugetul acesteia ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 3.000.000 de lei.

În urma probatoriului administrat în dosar, la data de 28 noiembrie a.c. procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța au dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de trei dintre persoanele bănuite în dosar, respectiv funcționarul din cadrul instituției din județul Constanța și administratorii a două societăți comerciale.

Cercetările în acest caz sunt continuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța
 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ofensata cred ca este ca a fost prinsa dupa atatia ani,nu ii este rusine de colegi sau si alea erau inplicate
0
0
CINE STIE LA CATE PRIMARI A MAI INCERCAT doamna sefa profesionista cu vechime..LA FURT
0
0
La prima vedere, cinstita, stalp al comunitatii, profesionsta cu vechime in finante, in realitate... nu stii cu cine ai de-a face... o corupta si o escroaca.
5
0
Sunt complet oripilat si consternat de articolele zilnice in care apar diversi/ diverse persoane acuzate de mita, hotie, furaciune, influenta, trafic, etc. Mai este cineva moral, onest, cinstit in Romania!?
10
0
cum se dau de goli furaciosii cad unul si cheama pe toti ,vin pe rand dar nu se termina sirul niciodata !
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
2740453063
5/49
1646443322-02-20242 3 4 8 1 5 1
joker
6212361539