REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
16.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

O societate din București a BLOCAT o licitație la Mangalia

O societate din București a BLOCAT o licitație la Mangalia

Replica API 9 martie 2020 | 00:00 2267

O societate din București, ce a intrat în afaceri în anii ’90 importând autoturisme Dacia și Trabant, abonată la contractele cu statul, a blocat o licitație organizată de Primăria Mangalia. Grădinariu Import Export SRL a contestat rezultatul procedurii unei licitații privind atribuirea contractului de furnizare având ca obiect „Achiziţie vehicul multifuncţional de întreţinere drumuri”. Firma a cărei ofertă mai bună a fost Corporations Rom-Cons Equipment SRL. Consiliul Contestațiilor a decis reluarea procedurii, însă cea din urmă a formulat plângere în instanță. Magistrații constănțeni i-au respins-o.

foto: gazetadecluj.ro

Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a analizat, pe 19 decembrie 2019, contestaţia depusă de către Grădinariu Import-Export SRL, reprezentată legal prin administrator Andrei Grădinariu, privind rezultatul procedurii unei licitaţii deschise organizate de Primăria Mangalia. Societatea a cerut anularea licitaţiei privind atribuirea contractului de furnizare având ca obiect „Achiziţie vehicul multifuncţional de întreţinere drumuri”. Grădinariu Import-Export SRL a cerut admiterea contestaţiei; anularea adresei de comunicare a rezultatului procedurii mai sus menţionată; anularea raportului procedurii nr. 78901/29.01.2019 în partea ce priveşte admisibilitatea ofertei Corporations Rom Cons Equipment SRL; anularea deciziei autorităţii contractante prin care oferta depusă de Corporations Rom-Cons Equipment SRL a fost declarată admisibilă şi câştigătoare și obligarea autorităţii contractante la reluarea procedurii de atribuire de la etapa verificării admisibilităţii ofertei depuse de Corporations Rom-Cons Equipment SRL. Consiliul a admis, în parte, contestaţia formulată de SC Grădinariu Import-Export SRL în contradictoriu cu Municipiul Mangalia și a dispus anularea raportului procedurii nr. 73901/29.10.2019 precum şi a tuturor comunicărilor subsecvente acestuia. Consiliul a dispus continuarea procedurii, după îndeplinirea dispoziţiilor de mai sus, prin solicitarea de clarificări adresate ofertantului SC Corporation Rom-Cons Equipment SRL privind posibilitatea îndeplinirii cerinţei privind asigurarea service-ului în perioada de garanţie pentru utilajul Mulag MKF 600 în combinaţie cu un vehicul Iveco Eurocargo 4x4, potrivit celor cuprinse în motivare, în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicarea prezentei decizii.

SC Corporation Rom-Cons Equipment SRL a contestat, pe 10 ianuarie, rezultatul procedurii, la Curtea de Apel Constanța, iar magistrații i-au respins plângerea miercuri, 4 martie. Decizia este definitivă.

Grădinariu Import Export SRL abonată la contractele cu statul

De precizat faptul că, societatea Grădinariu Import Export SRL se numără printre sponsorii PSD derulând, mai multe contracte cu baroni PSD. Printre aceștia, se numără și fostul șef al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. În 2015, Consiliul Județean Constanța a achiziționat, în cadrul unui proiect ce viza sistem de management al deșeurilor, niște vehicule de compactare a deșeurilor menajere, altele pentru colectarea și transportul deșeurilor, precum și niște încărcătoare cu benă frontală. Singura firmă care s-a prezentat la licitație a fost SC Grădinariu Import-Export SRL, din București, fiindu-i acceptată oferta , în valoare de 10.842.222 lei, plus TVA.

Mangalia

Potrivit presei centrale, în 2015, Grădinariu Import Export SRL a fost implicată într-un scandal de corupție la Consiliul Județean Iași, condus la vremea respectivă de liberalul Cristian Adomniței. Procurorii DNA au ridicat, atunci, mai multe documente între care contracte a căror valoare se ridica la peste 55 milioane de lei. Procurorii au fost interesaţi de achiziţiile făcute pentru dotarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, de cele derulate în cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) Iași precum și o serie de documente referitoare la Parcul Agroindustrial Transagropolis de la Leţcani.În Vrancea, Grădinariu Import Export SRL a fost angajată de Consiliul Județean pe un contract în valoare de 12.225.800 lei plus TVA. Societatea a furnizat echipamente pentru Centrul de Management Integrat al Deseurilor de la Haret, în cadrul proiectului Sistemu de Management Integrat al Deşeurilor (SMID) – „Vrancea Curată“.

Societatea fost înființată de Maria Grădinariu şi Radu Grădinariu, un inginer despre care presa centrală susține că a intrat în afaceri în anii ’90 importând autoturisme Dacia și Trabant din Germania, în special pentru piese de schimb. Între timp Grădinariu Import Export SRL s-a reorientat spre contractele cu statul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212