REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

O stradă din municipiu va purta numele istoricului Gheorghe Dumitraşcu

O stradă din municipiu va purta numele istoricului Gheorghe Dumitraşcu

Replica API 19 ianuarie 2017 | 00:38 519

Gheorghe Dumitraşcu

A încetat din viaţă profesorul Gheorghe Dumitraşcu! Anunţul a fost făcut, marţi, 17 ianuarie, a.c., de fiica acestuia. Istoricul Gheorghe Dumitraşcu s-a născut la 25 septembrie 1939, în Nisipari (comuna Castelu), judeţul Constanţa. Acesta a fost deputat PDSR, iar în aprilie 2016, propunerea ca acesta să devină cetăţean de onoare al municipiului a fost respinsă pe fondul disputelor politice. Primarul, Decebal Făgădău, a transmis şi el un mesaj de condoleanţe familiei şi a specificat că va propune consilierilor locali ca o stradă din municipiu să poarte numele regretatului profesor.

''Am primit cu profundă durere vestea mutării la cele veșnice a profesorului Gheorghe Dumitrașcu. România pierde un mare istoric, mediul universitar pierde un profesor de înaltă calitate morală și pregătire didactică, scena politică pierde pe unul dintre puținii oameni politici care s-au ridicat peste nivelul vremurilor postdecembriste, constănțenii pierd un om bun, de mare caracter, model de verticalitate pentru toate generațiile, un om pe care prezentul nu l-a meritat, foștii elevi, printre care mă număr și eu, își pierd dirigintele, mentorul, pedagogul care făcea din fiecare lecție de istorie un eveniment viu. Îi suntem recunoscători pentru fiecare rând scris lăsat posterității, pentru fiecare oră de istorie predată, pentru fiecare lucrare îndrumată, pentru modelul de om politic curat și moral, pentru toată moștenirea scrisă, vorbită și spirituală. Îi mulțumim pentru cartea de istorie pe care însuși a scris-o prin propria-i viață. În prima ședință voi propune consilierilor locali ca o stradă din municipiu să poarte numele profesorului Gheorghe Dumitrașcu. Bunul Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în Împărăția Sa!, a precizat primarul.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Se poate da numele profesorului , de pilda , strazii pe care se afla sediul PNL !
0
0
Gore si Stan, mancatori de cacat profesionisti, ofera show-uri scato la cerere.
0
0
Nu impproscati cu noroi un om care a fost extrem de iubit de toti studentii. nu facea politica in facultati, cursurile lui ne aduceau extrem de multa informatie pe care nu o gaseai in carti. mi-am facul lucrarea de licenta cu dinsul, in afara ca era profesor era si un om de milioane.
7
1
Nu cumva locuiti in case construite de comunisti ? de ce nu iesiti in pula mea afara , sa vedem , va dau capitalistii casa ? sau va dau credit pe 30 ani cu o rata de nesuportat financiar ?
4
5
cum istoria predata de el este falsificata de comunisti , nu vad ce mare aport a avut in afara de ciolanul de parlamentar pedeserist. Nu mai aveau loc baietii tineri de dinozaurii astia comunisti. il lauda pe Dumitrascu numai fostii elevi cu intelect scazut ca i-a trecut clasa.
4
8
O strada cu numele de Ion Zelea Codreanu sau Antonescu pe cand ? Tot de comunisti dam si aici ? Pai mai bine lasati Lenin denumirea la bulevard...
6
11

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272