REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 20 Mai 2024
Anul XX Nr. 6735
17.4° Constanța Luni, 20 Mai 2024 Anul XX Nr. 6735
 

O subsidiară a colosului Gazprom din România, cu afaceri în Portul Constanța, a intrat în insolvență

O subsidiară a colosului Gazprom din România, cu afaceri în Portul Constanța, a intrat în insolvență

Andreea CONDURACHE 10 mai 2024 | 00:00 2927

O subsidiară a colosului Gazprom din România, care își desfășoară activitatea în Portul Constanța, a intrat în insolvență. Este vorba despre societatea Balkan Marine Bunker Assets SRL, care a înregistrat o solicitare de intrare în faliment pe 25 martie 2024. Totodată, vă reamintim că prima cerere i-a fost respinsă.

O subsidiara a colosului Gazprom din Romania, cu afaceri in Portul Constanta, a intrat in insolventa

Societatea Balkan Marine Bunker Assets SRL a înregistrat pe 25 martie 2024 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cere falimentul, în calitate de debitor. Pe 15 aprilie a.c., magistrații i-au admis cererea și a dispus intrarea în procedura falimentului prin procedură simplificată. De asemenea, a desemnat, în mod provizoriu, în calitatea de lichidator judiciar pe consorțiul format din R&I Group SPRL și Maestro SPRL filiala București. Creditorii societăţii debitoare au obligaţia de a depune la dosarul cauzei cererea de admitere a creanţelor în vederea înscrierii la masa credală, termenul limită pentru aceasta fiind data de 30.05.2024. Termen limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, publicare în BPI a tabelului preliminar al creanţelor este 07.06.2024;

O subsidiara a colosului Gazprom din Romania, cu afaceri in Portul Constanta, a intrat in insolventa minuta instanței

Totodată, într-un alt dosar, magistrații au respins cererea formulată de societatea insolventă cu privire la executarea silită demarată de creditorul Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați, în reprezentarea Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța.

O subsidiara a colosului Gazprom din Romania, cu afaceri in Portul Constanta, a intrat in insolventa Gazprom

Compania Balkan Marine Bunker Assets SRL a luat ființă ca urmare a divizării parțiale a Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA, în anul 2021. Divizarea și transferul de active și părți sociale au fost finalizate în iulie 2021. Ulterior, printr-o operațiune care s-a derulat în perioada 15 noiembrie 2021 – 11 februarie 2022, Gazpromneft Marine Bunker LLC și GPN - Proiect LTD au vândut părțile sociale ale noii companii Balkan Marine Bunker Assets SRL către o altă societate a Gazpromneft din Rusia, GPN Foreign Assets Management LLC. 

O subsidiara a colosului Gazprom din Romania, cu afaceri in Portul Constanta, a intrat in insolventa Portul Constanța

Toate acestea au avut loc în contextul în care intraseră deja în sancțiunile dictate de UE împotriva Rusiei, dispuse în anul 2014, după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea. Măsurile stipulau faptul că vânzarea, cumpărarea sau furnizarea de investiții sau de asistență la emiterea sau efectuarea de oricare alte operațiuni cu valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare realizate în mod direct sau indirect de către o persoană juridică, entitate sau organism stabilite în Rusia, care sunt controlate public sau cu proprietate publică sunt interzise. 

O subsidiara a colosului Gazprom din Romania, cu afaceri in Portul Constanta, a intrat in insolventa prima cerere respinsă

Prima cerere i-a fost respinsă

Și luna trecută societatea înregistrase un dosar în care își cerea falimentul. Pe 9 februarie a.c., Balkan Marine Bunker Assets a solicitat să intre în insolvență, iar pe 15 februarie a.c., cererea i-a fost respinsă, ca neîntemeiată, de către Tribunalul Constanța. Balkan Marine Bunker Assets SRL Constanța a fost fondată în iulie 2021 de către Gazpromneft Marine Bunker LLC din Sankt Petersburg și este administrată de Tatiana Trufaș. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 1,1 milioane de lei, un profit net în valoare de 69.839 de lei, dar și datorii în valoare de 28.182 de lei. Firma este deținută în totalitate de GNP Foreign Assets Management LLC, compania înregistrată în Sankt Petersburg, la aceeași adresă cu GPN Proiect LTD, companie care deține 0,1% la Gazpromneft Marine Bunker Balkan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Politistul de la transporturi Daniel Gutzan face japca in port. Ia spaga de la aia pe care ii opreste cu masinile, tigari si urca cu tupeu de capul lui la nave si ii ameninta ca le pune fiola pe comandanti de la nave ca sa-i dea un bidon sau un carton. Toti stiu, trebuie doar sa vrea sa intrebe cineva
1
0
Ca sa nu-si plateasca taxele, sa fure si sa fuga cu datorii
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
392234462419
5/49
22315123624
joker
61933284515