REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
11.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

O subsidiară a Gazprom din România, care își desfășoară activitatea în Portul Constanța, și-a cerut falimentul

O subsidiară a Gazprom din România, care își desfășoară activitatea în Portul Constanța, și-a cerut falimentul

Andreea CONDURACHE 27 martie 2024 | 00:00 2288

Societatea Balkan Marine Bunker Assets SRL, una dintre cele mai mari companii rusești din România, care își desfășoară activitatea în Portul Constanța, a înregistrat o nouă solicitare de intrare în faliment, după ce pe 15 februarie a.c. o altă cerere îi fusese respinsă, ca neîntemeiată, de Tribunalul Constanța. Pe 25 martie a.c., societatea a înregistrat un nou dosar, însă instanța nu a stabilit un termen de judecată.

O subsidiara a Gazprom din Romania, care isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, si-a cerut falimentul

Societatea Balkan Marine Bunker Assets SRL a înregistrat pe 25 martie 2024 un dosar la Tribunalul Constanța prin care își cere falimentul, în calitate de debitor. Instanța nu a stabilit încă un termen de judecată. Compania Balkan Marine Bunker Assets SRL a luat ființă ca urmare a divizării parțiale a Gazpromneft Marine Bunker Balkan SA, în anul 2021. Divizarea și transferul de active și părți sociale au fost finalizate în iulie 2021. Ulterior, printr-o operațiune care s-a derulat în perioada 15 noiembrie 2021 – 11 februarie 2022, Gazpromneft Marine Bunker LLC și GPN - Proiect LTD au vândut părțile sociale ale noii companii Balkan Marine Bunker Assets SRL către o altă societate a Gazpromneft din Rusia, GPN Foreign Assets Management LLC. 

O subsidiara a Gazprom din Romania, care isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, si-a cerut falimentulcererea de intrare în faliment

Toate acestea au avut loc în contextul în care intraseră deja în sancțiunile dictate de UE împotriva Rusiei, dispuse în anul 2014, după anexarea ilegală a peninsulei Crimeea. Măsurile stipulau faptul că vânzarea, cumpărarea sau furnizarea de investiții sau de asistență la emiterea sau efectuarea de oricare alte operațiuni cu valori mobiliare și instrumente ale pieței monetare realizate în mod direct sau indirect de către o persoană juridică, entitate sau organism stabilite în Rusia, care sunt controlate public sau cu proprietate publică sunt interzise. 

O subsidiara a Gazprom din Romania, care isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, si-a cerut falimentulprima cerere de intrare în faliment

Prima cerere i-a fost respinsă

Și luna trecută societatea înregistrase un dosar în care își cerea falimentul. Pe 9 februarie a.c., Balkan Marine Bunker Assets a solicitat să intre în insolvență, iar pe 15 februarie a.c., cererea i-a fost respinsă, ca neîntemeiată, de către Tribunalul Constanța.

O subsidiara a Gazprom din Romania, care isi desfasoara activitatea in Portul Constanta, si-a cerut falimentulsituația financiară a societății Balkan Marine Bunker Assets SRL

Balkan Marine Bunker Assets SRL Constanța a fost fondată în iulie 2021 de către Gazpromneft Marine Bunker LLC din Sankt Petersburg și este administrată de Tatiana Trufaș. În 2022, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 1,1 milioane de lei, un profit net în valoare de 69.839 de lei, dar și datorii în valoare de 28.182 de lei. Firma este deținută în totalitate de GNP Foreign Assets Management LLC, compania înregistrată în Sankt Petersburg, la aceeași adresă cu GPN Proiect LTD, companie care deține 0,1% la Gazpromneft Marine Bunker Balkan.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108