REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

O tânără a fost BĂTUTĂ cu bestialitate, în timpul ordinului de protecție

O tânără a fost BĂTUTĂ cu bestialitate, în timpul ordinului de protecție

Replica API 5 octombrie 2020 | 16:11 2423

Vasilică S. a fost chemat în instanţă de către fosta concubină, după ce acesta ar fi agresat-o de mai multe ori. Deşi exista un ordin de protecţie emis pe numele lui, individul a continuat să-i dea târcoale Emanuelei B., ajungând să o agreseze fizic de faţă cu copilul pe care cei doi îl au împreună. Drept urmare, de teama bărbatului, victima a apelat încă odată la instanţă. Judecătoria Constanţa a emis şi cel de-al doilea ordin de protecţie, decizia fiind una executorie, dar cu drept de apel.

“Dădea cu picioarele ca într-un câine”

Potrivit anchetatorilor, părțile sunt foști concubini, iar din relația lor a rezultat un copil. În luna aprilie, la solicitarea avocatului pârâtului, victima s-a deplasat la domiciliul acestuia împreună cu cei doi copii ai săi. Acolo, femeia ar fi fost bătută cu pumnii şi picioarele, chiar de faţă cu minorii. Conform declaraţiilor făcute de victimă în faţa judecătorilor, aceasta s-ar fi deplasat apoi la poliţie, dar din cauza stării de urgenţă cauzată de coronavirus, i s-a spus să meargă acasă pentru că va fi contactată de poliţişti. “M-a băgat într-un colţ şi dădea cu picioarele ca într-un câine. Fata cea mare o luase pe cea mică în braţe pentru că plângea. Am fost la poliţie şi m-au trimis acasă pentru că era stare de urgenţă. Nici până în ziua de azi nu m-au chemat”, a explicat aceasta. O astfel de scenă s-ar fi repetat şi în luna iulie, când Vasilică S. s-a deplasat la domiciliul victimei, acolo unde a început să dea cu pumnii în masă şi să le vorbească urât copiilor. Recent, victima ar fi fost contactată telefonic, din nou, de către fostul concubin care ar fi început să înjure pentru că femeia a depus plangere.

Individul aruncă vina pe victimă

Pentru a ieşi basma curată din toată această poveste, bărbatul a dat vina pe victimă pentru că aceasta ar fi încălcat ordinul de protecţie în momentul în care s-a deplasat la domiciliul individului, împreună cu cei doi minori. Vasile S. neagă spusele fostei concubine, susţinând că el nu a făcut nimic. În plus, femeia menţionează că doreşte emiterea ordinului de protecţie pentru siguranţa copiilor. “Stă la doi paşi de şcoala copiilor, îmi este teamă pentru siguranţa lor. Pe mine m-a bătut şi îmi e teamă că o va face din nou”, a mai adăugat femeia, potrivit anchetatorilor.

Ce a constatat instanţa

Din declarația reclamantei, dată în fața instanței, rezultă că pârâtul a fost violent fizic și verbal față de aceasta, atât direct, când femeia s-a prezentat cu minora la domiciliul bărbatului, în cursul lunii aprilie, cât și prin telefon. Instanța reține faptul că în luna ianuarie 2020 s-a mai emis un ordin de protecție împotriva agresorului, pe o durată de 6 luni, instanța reținând în hotărâre că pârâtul este violent. Faptul că în perioada în care era în vigoare ordinul de protecție, Vasilică S. a mai exercitat violențe asupra femeii, denotă un pericol iminent pentru viața și integritatea fizică a acesteia.

Individul, obligat să păstreze distanţa

Raportat la toate aceste considerente, instanța a admis în parte cererea de emitere a ordinului de protecție pentru o perioadă de 6 luni. Individul este obligat să păstreze o distanță minimă de 200 m față de victimă, faţă de reşedinţa acesteia şi faţă de locul său de muncă. În plus, instanţa a hotărât ca individului să-i fie interzis să comunice cu reclamanta în orice mod, inclusiv telefonic sau prin corespondență, cu excepția comunicărilor strict legate de interesul minorei. În opinia instanței, aceste 6 luni împiedică degenerarea raporturilor dintre părți până la un nivel care ar putea pune în pericol nu numai integritatea fizică și psihică a reclamantei, ci și viața acesteia, fiind necesar a se interveni prompt pentru preîntâmpinarea unei astfel de evoluții.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa merita curvele iar cele cuminti si familiste mult respect si admiratie trebuie atinse doar cu o floare sau un cadou
2
2
nu este la parnaie ? De ce nu doreste sa ma bata pe mine ? M-as inchide cu el intr-o camera si as inghiti cheia. Sigur nu mai agreseaza pe nimeni niciodata ! Judecatori muisti si spagari ! Muie !!!
7
2
Frectii. Victima tot in pericol este. Nu stiu cum ar trebui pedepsiti tembelii astia.
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218