REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

O tânără din Constanța, implicată în proiecte de mentorship la Universitatea Harvard

O tânără din Constanța, implicată în proiecte de mentorship la Universitatea Harvard

Replica API 23 iunie 2018 | 22:51 443

O tânără din Constanţa, Delia Cristiana Stamate, stabilită la Bruxelles încă din 2015, membru în bordul reţelei Butterfly Dreamer Network şi coordonator de proiecte internaţionale în cadrul reţelei, este implicată în programul Bridge to Afghanistan, co-fondat de Eva Olbers, studentă la master la Universitatea Harvard şi consultant la Boston Consulting Group.

Delia a fondat în România programul educaţional „Dare to Dream Dare to Learn” în cadrul Buttefly Dreamer Network şi împreună cu Miruna și Ghiţă a organizat încă din 2013 până în prezent, conferinţe, workshopuri şi diferite seminarii, pentru persoanele cu vârste între 14 – 60 de ani în Constanţa, în cadrul Colegiului Mircea cel Bătrân Constanţa, pe diferite teme, precum public speaking, leadership, antreprenoriat, dialog structurat, managementul proiectelor etc. Reţeaua este extinsă la nivel internaţional, în aproape toate ţările Uniunii Europene, în Japonia, Pakistan, Nepal şi Ghana, având proiecte în desfăşurare pe tot parcursul anului.

Cei trei coordonează, încă din 2016, un program de internship global, ajuns la cea de a treia ediţie, lucrând cu voluntari din România, Statele Unite ale Americii, Pakistan, Emiratele Arabe Unite, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Albania etc. Anul acesta, cei trei au fondat şi un program de mentorship la nivel global, unde tinerii profesionişti din Europa vor putea oferi şansa tinerilor din Pakistan, care nu au acces la educaţie, să primească sfaturi şi cursuri în diferite domenii, de la specialişti.

Împărţind aceeaşi pasiune ca Eva Olbers, Delia a decis să se implice în programul Bridge to Afghanistan şi a fost acceptată a fi mentorul unei tinere din Afghanistan, datorită experienţei academice şi profesionale, dar şi datorită pasiunii pe care o are pentru a ajuta oamenii. Programul Bridge to Afghanistan presupune mentorshipul tinerelor femei din Afghanistan în mediul online, în domenii precum: leadership, scriere de CV, aptitudini sociale etc. Iniţiativa a fost fondată în anul 2017 de Eva Olbers şi Mohammad Mansoor Akbar, având ca scop ajutorul oferit acestor tinere.

„Ţinem legătura online, pe Whatsapp şi Skype”, a spus Delia. „O ajut cu sfaturi în redactarea CVului, o ajut să-şi îmbunătătească limba engleză şi să se pregatească pentru interviuri pentru viitoarele joburi”. Eva a declarat că, la fel ca şi Delia, are o pasiune pentru a face lumea un loc mai bun . „Cred în puterea mentorshipului, cred că oamenii pot realiza multe lucrând împreună, cred că putem schimba lumea în bine”. Delia ne-a spus că pe viitor, împreună cu reţeaua, doreşte să facă un astfel de program de mentorat şi pentru tinerii fără posibilităţi din Romania, din zonele rurale, care vor fi pregătiţi online de mentori din Europa si Statele Unite ale Americii.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
esti un idiot obs , cred ca esti papagalu ala din spate cu ochelari de soare in sala de conferinta
1
2
Articolul asta e facut ca s-o vedem noi pe Delia cat de blonda este si ce dinti urati are ?!?
3
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218