REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
12.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

O tânără din Osmancea a ajuns la Boli Infecţioase după ce ar fi consumat carne de porc infestată cu trichinela

O tânără din Osmancea a ajuns la Boli Infecţioase după ce ar fi consumat carne de porc infestată cu trichinela

Replica API 6 iulie 2013 | 00:00 154

Posibil focar de trichineloză în judeţul Constanţa

Posibil focar de trichineloză în judeţul Constanţa

A vrut carne de porc, dar a ajuns în atenţia medicilor. O tânără, din Osmancea, spune că ar fi cumpărat carne de porc, a gătit-o, a gustat din ea, iar apoi a ajuns în atenţia medicilor cu dureri abdominale, fiind diagnosticată cu sindrom dispeptic care poate evolua spre o toxiinfecţie alimentară. Tânăra le-a spus angajaţilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Constanţa că ar fi depus şi o plângere la poliţie, precizând că ulterior ar fi aflat că respectiva carne provenea de la un porc găsit mort pe marginea unei străzi şi crede că ar fi infectată cu trichinella spiralis. Tot ea le-a mai mărturisit medicilor că din respectiva carne ar fi mâncat mai multe persoane, însă le-ar fi frică să se prezinte la spital. Tânăra va rămâne sub supraveghere medicală la Spitalul de Boli Infecţioase. De precizat faptul că Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Constanţa a demarat o anchetă.

Si autorităţile tulcene derulează o anchetă în cazul unui posibil focar de trichineloză depistat în comuna Ostrov. Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Tulcea, Mitică Tuchilă, susţine că o persoană din judeţul Constanţa care se afla împreună cu alte rude în comuna tulceană Ostrov în căutarea unui loc de muncă se află internată, după ce a consumat carne de porc infestată cu trichineloză. "Comunicarea cu persoanele din grupul care ar fi consumat carne infestată este foarte dificilă. În plus, din porcul respectiv nu a mai rămas carne deloc pentru a putea confirma focarul prin buletine de analiză. Din datele pe care le avem, este posibil ca porcul să fie provenit din Insula Mare a Brăilei", este de părere directorul Tuchilă. Medicii veterinari şi angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea au verificat starea de sănătate a persoanelor din grupul constănţenilor, iar aceştia sunt în afara oricărui pericol.

UPDATE:

Iată ce zice IPJ Constanţa:

"Astăzi, în jurul prânzului, a fost depusă o sesizare la Postul de Poliţie din Mereni. O femeie de 33 de ani ne-a sesizat faptul că pe 2 iulie a cumpărat 19 kilograme de porc de la un vecin, ulterior a consumat din carne şi apoi s-a prezentat la spital pentru investigaţii medicale. Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit că pe 2 iulie un bărbat a sacrificat un porc, iar jumătate din carne a vândut-o mai multor persoane din localitatea Osmancea. După ce a aflat de problema vecinei, bărbatul s-a prezentat la Direcţia Sanitară cu o bucată de carne pentru analize şi de bună voie şi nesilit de nimeni s-a dus la persoanele cărora le-a vândut carnea, a recuperat-o şi a distrus-o din proprie iniţiativă. Există o anchetă în derulare şi se aşteaptă rezultatele de la DSV, urmând a se stabilii măsurile legale care se pot lua împotriva bărbatului". Însă, la acest moment nu se ştie cu certitudine dacă bărbatul a dus la DSV carne din porcul sacrificat sau din altă sursă, în ideea de a scăpa basma curată.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272