REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
20.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

O trupă punk din Ucraina a lansat 'Kyiv Calling', o versiune transformată a hitului The Clash

O trupă punk din Ucraina a lansat 'Kyiv Calling', o versiune transformată a hitului The Clash

Replica API 22 martie 2022 | 00:00 510

Formaţia punk ucraineană Beton a transformat celebrul hit al trupei The Clash ''London Calling'' în ''Kyiv Calling'' pentru a atrage atenţia asupra evenimentelor din Ucraina şi a strânge fonduri destinate unei mişcări de rezistenţă, scrie Reuters.

Trupa, alcătuită din trei membri - un arhitect, un ortoped şi un antreprenor -, a înregistrat versiunea modificată a hitului The Clash din 1979 într-un studio din oraşul Liov, vestul Ucrainei, citează Agerpres.

Artiştii speră să strângă fonduri destinate operaţiunilor non-militare ale Free Ukraine Resistance Movement (FURM), a declarat un purtător de cuvânt al FURM, adăugând că trupa The Clash a fost de acord să doneze toate veniturile în baza dreptului de autor către departamentul de comunicare al mişcării.

''Kiev strigă către întreaga lume... Renunţaţi la neutralitate, băieţi şi fete!'', spun versurile noii versiuni. Videoclipul melodiei prezintă secvenţe cu dezastrul provocat de război în Ucraina.

''Mulţi muzicieni ucraineni se află acum pe câmpurile de luptă sau în apărarea teritorială. De data aceasta au schimbat chitarele pe arme'', a spus liderul trupei Beton, Andrii Jolob.

''Sperăm ca acest cântec să arate spiritul ucrainenilor şi felul în care combatem invazia ruşilor'', a mai spus el.

The Clash a fost una dintre cele mai importante trupe apărute pe scena punk britanică la sfârşitul anilor 1970 şi devenit cunoscută pentru hituri pecum ''Should I Stay or Should I Go'' şi ''Rock the Casbah''.

''The Clash au fost una dintre sursele noastre de inspiraţie când ne-am îndrăgostit de punk-rock şi de muzică în general, este un stil lipsit de snobism şi pretenţiozitate, au un mesaj de transmis şi şi-au făcut auzite opiniile împotriva furiei oamenilor'', a precizat Jolob.

''London Calling sintetizează toate acestea şi suntem foarte fericiţi să putem folosi această melodie clasică emblematică şi să o transformăm în propriul imn, cu o nouă viaţă şi semnificaţie'', a mai sus el.

Rusia îşi numeşte agresiunea în Ucraina o ''operaţiune militară specială'' în scopul slăbirii capacităţilor militare ale ţării vecine şi pentru a elimina ceea ce autorităţile de la Moscova consideră naţionalişti periculoşi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212