REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

O VÂRSTNICĂ și FIUL ei TRĂIESC în CONDIȚII greu de IMAGINAT!

O VÂRSTNICĂ și FIUL ei TRĂIESC în CONDIȚII greu de IMAGINAT!

Replica API 22 ianuarie 2021 | 23:16 3239

În condițiile în care temperaturile continuă să scadă, tot mai multe persoane sunt nevoite să trăiască în gerul de afară, la limita subzistenței. Acesta este și cazul unei bătrâne și a fiului său care locuiesc într-o clădire dezafectată din stațiunea Mamaia. Situația celor doi este dezolantă și din cauza faptului că, în urmă cu doi ani, fiul bătrânei a fost accidentat pe trecerea de pietoni, într-un final pierzând tot ceea ce aveau.

Cei doi locuiesc într-o clădire dezafectată

Cei doi, mamă și fiu, locuiesc într-o clădire dezafectată, vizavi de Hotel Astoria din Mamaia. Din spusele bătrânei, aceștia locuiesc în clădirea abandonată de aproximativ 2 ani de zile, după ce bărbatul a fost accidentat pe trecere de pietoni care l-a lăsat cu un handicap locomotor și psihic. Din cauza celor întâmplate, cei doi trăiesc din ce găsesc și din mila oamenilor trecători care îi mai ajută cu mâncare și ceva bani pentru a-și achiziționa hrana necesară. În căutarea celor necesare, bătrâna poate fi găsită și în față la magazinul Mega Image din Mamaia. De obicei, este prezentă seara, între orele 18.00 - 20.00. Imaginile terifiante au făcut înconjurul rețelelor de socializare în căutarea posibilităților de ajutorare a celor doi.

Primăria vine în ajutorul persoanelor fără acoperiș

Mulți dintre cei care nu beneficiază de un acoperiș deasupra capului sunt nevoiți ca în această perioadă să îndure frigul, așa cum este cazul și celor doi. În sensul acesta Primăria municipală bine în ajutorul acestor persoane și le oferă cazare și mâncare caldă.

În luna septembrie a anului trecut, a fost deschis Adăpostul „Sfânta Filofteia” din cadrul Direcției Generale de asistență socială Constanța. Centrul permanent pentru persoanele fără adăpost „Sfânta Filofteia” poate găzdui 25 de persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare fizică impuse de contextul actual.

Persoanele fără adăpost beneficiază de apă caldă, căldură, hrană și haine de schimb. Este obligatoriu ca oamenii să vină prin Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Clinic Județean Constanța cu fișă pe care să fie specificat apt pentru colectivitate, cu rezultatul negativ al testului rapid Covid -19 și să nu necesite îngrijire medicală.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce are una cu alta, iti ia tie cineva banii din buzunar? Ajuta-i tu pe acestia doi si lasa pe cei care vor sa ajute cainii, pe banii lor, sa ii ajute. ONG urile nu iau bani de la stat sunt cu venituri proprii, donatii, etc
2
0
ca pe unii si pe parlamentari ii foote grija de animale, in spoecial caini... noi am infiinta pulitia animalelor, fututa dumnezeii si altarul mamicutelor voastre de nesanatosi la cap ce suntei!!! bine ca dati apa la moarat taraturilor din tot felul de oengeuri care sug bani din strainatate pt a-si pune in aplicare visele orgasmatronice cu grija si adapostul cainilor!!! cu oamenii cum ramane? cine tb sa aiba grija de cei 2 sarmani? aloooooooooooooooooooooooooooooo, suginpulistii din autoritati, se aude???????????????????????????????????????????????? Moarte alora care duc grija cainilor!!!!!!!!!
4
3
.....nu inseamna numai ajutor social...construiti CENTRE pentru institutionalizarea persoanelor fara discernamant...este nevoie urgenta in Constanta de astfel de centre ...in cele de stat si asa putine sunt institutionalizati numai pilosii...REEVALUATI DOSARELE CELOR INTERNATI SI VETI AVEA MARI SURPRIZE... !!!
9
0
sa ne ziceti si noua ce mai face ala care l-a lovit pe amaratul ala !!! Si ce a zis judecatorul de servici manca-mi-ar cacatul !!! Si cum e posibil sa nu fie nimeni care sa-i ajute ??? Constat ca nu se incadreaza !!! Nu se incadreaza ?Futu-va-n gat de muisti !!! Aloo, chitace, ce zici de asta ???
8
0
La un oras de peste 300000de locuitori se pot adaposti doar 25 de oameni aflati in dificultate..sunt sate cu citeva sute de locuitori care fac tot atata..Ciudata este practica unora de a cumpara case in sate si de a plasa persoane cu probleme .Pare o solutie buna pt orase , dar cu multe semne de intrebare.Un asemenea om plantat in comunitati sarace , cu domiciliu stabilizat in sat nu se mai poate intoarce in orasele de bastina. pt un ajutor social ,o protectie ..o fi ok?
8
0
ca persoanele sa vina, bla, bla, bla. la munca trantorilor de la asistenta sociala. de unde sa stie biata femeie, si mai putin copilu retard, despre obligatii si conditii. ati luat lam cunostiinta de situatia celor dou din media. daca nu luati masuri riscati o plangere penala din partea unui ong.
13
1
..ce figura de om ????sincer..n-am mai vazut asemenea sperietori....fugiti...
1
24
Viata-i scumpa in Mamaia!
2
20
Autoritatile sa ii ajute !
30
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367