REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID

Replica API 20 mai 2022 | 00:00 499

Oamenii de știință dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienții cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe lângă faptul că îi ajută pe medici să ia decizii cu privire la pacienții aflați în stare gravă, poate prezice cu 9 zile înainte supraviețuirea sau decesul.

Oamenii de știință au dezvoltat un algoritm pentru a identifica persoanele care prezintă cel mai mare risc de a muri din cauza COVID atunci când sunt tratate într-un spital.

CODOP (COVID-19 Disease Outcome Predictor) va contribui la avertizarea timpurie a medicilor cu privire la persoanele care au nevoie de îngrijire critică, transmite Sky News, citat de stiripesurse.ro.

Sistemul utilizează 12 molecule de sânge care sunt colectate în mod normal în spital atunci când un pacient este internat - ceea ce înseamnă că algoritmul ar trebui să fie ușor de adoptat de sistemele de sănătate din întreaga lume.

CODOP utilizează inteligența artificială și poate identifica pacienții care se confruntă cu un prognostic slab, potrivit studiului publicat în eLife.

Acesta a constatat că algoritmul poate prezice supraviețuirea sau decesul pacienților spitalizați cu o acuratețe ridicată până cu 9 zile înainte de producerea oricăruia dintre cele două evenimente.

Autorul principal al studiului a declarat că noile variante, scăderea imunității și relaxarea măsurilor de siguranță „înseamnă că vom continua să asistăm la o creștere a numărului de infecții și de spitalizări".

El a adăugat: „Este nevoie de instrumente de triaj valoroase din punct de vedere clinic și generalizabile pentru a ajuta la alocarea resurselor spitalicești pentru COVID-19, în special în locurile unde resursele sunt limitate. Dar aceste instrumente trebuie să poată face față scenariului în continuă schimbare al unei pandemii globale și trebuie să fie ușor de pus în aplicare".

Au fost folosite date provenite din probe de sânge de rutină prelevate de la aproape 30.000 de pacienți din peste 150 de spitale din Spania, SUA, Bolivia, Honduras și Argentina, între martie 2020 și februarie 2022.

Acest lucru le-a permis cercetătorilor să adune informații de la persoane vaccinate și nevaccinate și a acoperit apariția diferitelor variante, inclusiv Omicron.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102