REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Dum., 23 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6769
22.4° Constanța Duminică, 23 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6769
 

Oamenii din 7 localități au fost evacuați după ce vulcanul Ibu din Indonezia a erupt

Oamenii din 7 localități au fost evacuați după ce vulcanul Ibu din Indonezia a erupt

Georgiana BOGLEA 20 mai 2024 | 00:00 196

Un vulcan situat pe insula indoneziană Halmahera a erupt spectaculos, expulzând un nor de cenuşă în atmosferă, iar locuitorii din şapte localităţi învecinate au fost evacuaţi, au anunţat duminică autorităţile.

Oamenii din 7 localitati au fost evacuati dupa ce vulcanul Ibu din Indonezia a erupt

Vulcanu Ibu a erupt sâmbătă seară expulzând o coloană de cenuşă cu înălţimea de patru kilometri în atmosferă, pe fundalul fulgerelor care luminau zona din vecinătatea craterului, potrivit informaţiilor şi imaginilor distribuite de agenţia de vulcanologie din Indonezia.

O echipă de intervenţie formată din poliţişti, militari şi oficiali care se ocupă cu operaţiunile de căutare şi salvare a fost mobilizată în zonă pentru a ajuta la evacuarea rezidenţilor din satele învecinate, a precizat Abdul Muhari, un responsabil al agenţiei pentru gestionarea dezastrelor.

În imaginile distribuite de agenţia pentru gestionarea dezastrelor, autorităţile îi asistă pe vârstnici, în timp ce ceilalţi rezidenţi sunt transportaţi cu ajutorul unor camionete şi cazaţi în corturi de urgenţă pe perioada nopţii.

Agenţia nu a oferit informaţii referitoare la numărul persoanelor mutate, dar autorităţile au recomandat ca un perimetru cu raza de şapte kilometri în jurul vulcanului să fie evacuat.

Agenţia de vulcanologie din Indonezia a ridicat alerta pentru acest vulcan la cel mai înalt nivel joi, după ce Ibu a erupt de mai multe ori la începutul acestei luni.

Activitatea Ibu urmează o serie de erupţii ale altor vulcani din Indonezia, ţară situată în zona denumită ''Cercul de Foc'' al Pacificului şi numărând 127 de vulcani activi pe teritoriul său.

Viiturile şi scurgerile de lavă rece de pe versantul Marapi, unul dintre cei mai activi din provincia Sumatra de Vest, au acoperit mai multe districte învecinate după ploaia torenţială din 11 mai, când 60 de persoane şi-au pierdut viaţa în urma intemperiilor.

În ultimele săptămâni, vulcanul Ruang din Sulawesi de Nord a erupt la rândul lui, expulzând lavă incandescentă. Erupţia a determinat autorităţile să evacueze peste 12.000 de persoane aflate pe o insulă învecinată, conform stirileprotv.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
3356424623
5/49
19152031230
joker
173645332018