REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Oamenii încep să se revolte la Cumpăna: Avem copii care fac naveta și stau câte 45 de minute în stație!

Oamenii încep să se revolte la Cumpăna: Avem copii care fac naveta și stau câte 45 de minute în stație!

Replica API 3 octombrie 2019 | 10:50 686

Transportul a devenit un coșmar în Cumpăna, odată cu începerea noului an scolar. Elevii se plâng că așteaptă minute în șir în stații pentru că transportatorii nu respectă programul ori refuză să ia călătorii. ”Avem copii care fac naveta și stau câte 45 de minute în stație că programul transportatorilor nu este respectat sau că acele microbuze nu mai pot să ia toate persoanele în stații”, se plâng oamenii pe rețele de socializare. Primarul Marian Gâju a dat ordin ca cei responsabili de această situație să meargă în teren, pentru a verifica cele spune. Concluzia: elevii nu stau 45 de minute în stații, poate 10, dar nu mai mult.

”Primăria, asta este sat fără câini? Chiar suntem bătaia de joc a celor care transportă persoane în această localitate? Chiar nu se poate face nimic real în afară de praful în ochi aruncat cu acele “supravegheri” de ochii proștilor cu caracter electoral? Avem copii care fac naveta și stau câte 45 de minute în stație că programul transportatorilor nu este respectat sau că acele microbuze nu mai pot să ia toate persoanele aflate în stații, 20 de minute din campus pânp la polta... Sesizările verbale ale cetățenilor sunt apă de ploaie pentru acești căruțași, la cine sa apelam? Cum aveți grijă de cetățeni cu aceasta indiferență și aruncarea responsabilității? Chiar primăria nu are nici o competentă în rezolvarea acestei probleme”, se întreabă un locuitor din Cumpăna. ”De ani buni persistă această problemă. Șoferi care își fură din timp unul altuia, obișnuiți să facă “cârca”, termen folosit în luarea câtor mai multi pasageri în detrimentul următorului șofer. Și călătorii, neavând ce face, sunt nevoiți sa accepte condițiile mizere impuse , neavând cui să i se adreseze”, a reclamat un alt locuitor. Nemulțumirea vizavi de transportatori a ajuns și la urechile primăriței Mariana Gâju, care a dispus control pe teren.

”Noi monitorizăm acest aspect în permanență, însă acum s-au făcut verificări suplimentare, să vedem dacă se confirmă sau nu. Din verificările noastre, nu s-au confirmat aspectele sesizate. Nu există diferență de 45 de minute între un mijloc de transport până la sosirea următorului. E adevărat, nu spunem că vin la oră fixă, ca trenurile japoneze, dar 45 de minute în niciun caz. Cred că, mai mult de 10 minute nu există, ceea ce cred că e un timp rezonabil. La primărie nu am avut sesizări. La început, au fost câteva nemulțumiri, în sensul că s-a modificat traseul, stațiile, a durat un pic până s-a reglat orarul dar, pe parcurs, problemele au fost rezolvate. Acum putem spune că s-a intrat în normalitate, sunt suplimentate atunci când ies elevii de la școală”, a declarat, pentru Replica, Ovidiu Zisu, inspector de securitate în cadrul Asociației de Dezvoltare Comunitară Cumpăna, în fișa postului figurând și cu atribuții privind siguranța elevilor în instituțiile de învățământ și în afara acestora.

De precizat faptul că, în Cumpăna, sunt două firme care asigura transportul, pe două trasee diferite, către campus școlar.

Punctul de vedere oficial al Primăriei Cumpăna:

”În virtutea unei corecte informări a opiniei publice, urmare a apariției în spațiul public a unor informații referitoare la existența unor deficiențe în desfășurarea transportului public către și de la Campusul școlar din comuna Cumpăna, facem următoarele precizări:

Urmare a efortului continuu și conjugat al autoritățile publice locale pentru asigurarea desfășurării în condiții optime a cursurilor în cadrul Liceului Tehnologic “Nicolae Dumitrescu” Cumpăna, s-a avut în vedere și bună funcționare a transportului în comun către și dinspre Campusul școlar aparțînând insituției de învățământ susmenționate.

Referitor la cazurile prezentate de cetățeni cu privire la existența unor intervale chiar și de 45 de minute în care copii au așteptat în stație sosirea unui mijloc de transport, precum și durata mult prea mare a timpului în care se efectuează deplasarea microbuzelor între Campusul școlar și Oficiul Poștal din localitate, facem precizarea că aceste aspecte sunt prezentate că având un caracter general, fără a se specifică date concrete care să poată fi verificate și remediate în caz de confirmare. Cu toate acestea va informăm că situațiile susmenționate se află în atenția personalului cu atribuții în acest sens, atât prin verificări inopinate în teren, cât și prin monitorizarea depasarilor mijloacelor de transport în comun, iar concluziile rezultate sunt comunicate imediat către conducerile celor două firme private de transport, în vederea remedierii deficiențelor constatate, pentru a se evita apariția unor disfuncționalități din acest punct de vedere.

De asemenea, va comunicăm că suntem deschiși oricăror sesizări sau propuneri venite din partea cetățenilor, menite să conducă la îmbunătățirea gradului de siguranță al copiilor noștri atât în incinta școlii cât și în afară acesteia, atâta timp cât acestea sunt pertinente, constructive și cu caracter punctual.

Înțelegând demersul dumneavoastră jurnalistic, va asigurăm că vom facem eforturi susținute pentru creşterea gradului de siguranță și protecție a elevilor, în vederea instaurării unui climat de ordine în incinta instituțiilor de învățământ”, au transmis reprezentanții Primăriei Cumpăna.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Puneti-o capra pe primarita.. si toti copii calare pe ea ..sa ii care pana la Constanta
0
0
Pe primar l-ati facut mascul , Marian ?
1
0
ati vrut la tara? la aer curat? la gratar cand vreti voi? luati-o sus! Si duceti-va copiii pe jos pana la scoala. Nu de alta, dar macar ei sa invete sa nu dea orasul pe gratare si foisor. Macar pe ei sa nu-i bata orasul... Ca pe voi v-a batut... Plm, ce credeati ca o sa se intample?
4
1
hai,sa vina mai repede alegerile
2
0
Din cate stiu eu, un ziarist adevarat mai intai verifica informatia din cateva surse si apoi prezinta stirea ca fiind adevarata sau falsa, lucru care se pare ca nu s-a intamplat in cazul de fata, altfel nu ramai decat cu un titlu "bomba" neacoperit de realitate!
2
1
Asta e recunostinta la romani. Pina mai ieri nici nu se auzea de cumpana. Era un fel de Lazu. Nu realizati ce a facut femeia asta pentru comunitate?
5
12
v-ati obisnuit toti sa vi se dea apa la moara,ce responsabilitati aveti ca parinti? chiar nu inteleg si eu am un copil,si incerc sa imi asum responsabilitatea fata de el,pentru ca nu la nascut statul l-am nascut eu! m-am saturat de atatea comentarii care nu isi au rostul,fiti mai responsabil voi cu copiii vostri petru ca aveti foarte multe pretentii de la o comuna ,chiar sunt curioasa la Constanta cum merg lucrurile!
5
7
Treziti-va , Cumpana este in judetu Constanta , nu in Bavaria , Lichenstein sau Finlanda . Asa ca , totu se misca greu spre foarte greu . Daca m-as muta la Cumpana , as da copii la scoala acolo . Doar nu ma mut in Cumpana sa fac scoala , in Constanta . Ar fi o cheltuiala si un efort inutil zilnic .
6
6
Asa e invatat romanul. Sa tipe dupa gratuitati, ca el nu are responsabilitati de nici un fel, asa l a educat societatea asta stricata si cea dinainte sa stea si sa astepte de la stat absolut orice. Daca s ar putea sa stea acasa copilul si sa fie luat din pat, spalat dus la scoala si mancat toate de catre stat. Dar nu ar pune romanul de la gura sa si angajeze serviciul privat, sa vb toate familiile si sa faca ceva fereasca sfantul. Sa tipam din pat...atata se stie.
18
6
O sa se faca metrou. Ati vrut la tara, sa aveti aer curat si curte unde sa va cresteti purceii. Scolile de la tara nu sunt bune? Aveti scoli si licee moderne, ce va mai trebuie. E o vorba, decat codas la oras mai bine n satul meu fruntas
17
7
Aveti momentul sa scapati de pupincuristi lui felics. Chiar el spunea intrun interviu, ca nu este chiar debil mintal sa propuna ca o strada din Cumpana, sa poarte numele lui. Poate altcineva este. Propun la maxim doua mandate de primar, sa putem face loc competitiei.
21
3
voi ati vrut la tara
11
15

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108