REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Oana Lis face chetă naţională pentru soţul său aflat în scaun cu rotile

Oana Lis face chetă naţională pentru soţul său aflat în scaun cu rotile

Replica API 13 august 2022 | 00:00 2773

Oana Lis face un apel disperat pentru salvarea fostului primar general al Capitalei. Viorel Lis a ajuns în cărucior cu rotile şi nu îşi mai poate plăti toate tratamentele şi şedinţele de recuperare de care are nevoie. Pensia de primar nu ajunge şi este singurul venit al soţilor Lis.

Viorel și Oana Lis

În urmă cu 6 ani, Viorel Lis se putea lăuda că încă petrece ca la 20 de ani. Mărturie stă o filmare de pe litoral, făcută publică chiar de soția sa.

Până să se întâmple tragedia care l-a pus la pat pe fostul edil al Capitalei, cei doi soți au apucat să mai petreacă un moment de neuitat la malul mării.

Oana și Viorel trăiesc de 20 de ani o poveste de dragoste care i-a unit la bine și la greu.

De aceea, momentul în care a trebuit să-și amaneteze verighetele de la nuntă a fost unul destul de greu pentru familia Lis, dar fără acest sacrificiu nu ar fi reușit să cumpere scaunul cu rotile, atât de necesar pentru fostul primar.

În continuare însă, au nevoie de ajutor financiar.

Apelul făcut de Oana Lis

Soţia lui Viorel Lis a ivorbit în cadrul emisiunii News Magazine, unde a vorbit despre cea mai grea perioadă a vieții lor.

"Problema este că dintr-odată a devenit o persoană cu dizabilități. Nu am ştiut ce presupune acest lucru şi de aceea am făcut acest apel de disperare, pentru că este foarte greu, în primul rând fizic. Un om care nu mai merge şi care se susţine total pe tine. Nu pot să îl scot din bloc, pentru că sunt scări şi în faţă şi în spate şi nu există rampă.

Nu aveam căruţ cu rotile. Aveam un căruţ primit, dar care nu avea acel sistem de pus picioarele. Pur şi simplu m-am dus şi i-am spus că amanetez verighetele, că oricum suntem căsătoriţi şi oricum nu mai îmi venea aşa bine. Am zis că vreau să cumpăr căruţ ca să pot să intru în lift cu el. De obicei plăteam oameni ca să putem să ieşim. Dădeam 20 de lei la fiecare ca să mă ajute să ies din bloc. Este de râs-plâns. Ştiu că poate unii mă condamnă, dar pur şi simplu nu mai pot singură.

Viorel are 79 de ani. Problema este că el vrea să stea acasă. Este o persoană lucidă, nu are Alzheimer. Nu pot să îl duc să îl las undeva. Plus că nu mă lasă sufletul. De aceea eu îi rog pe oameni, dacă pot intra pe Facebook-ul meu, pe Oana Lis, să ne ajute cu ceva. Poate o dată în viaţa asta, Viorel i-a făcut să zâmbească, poate i-a ajutat cu ceva, poate pur şi simplu, un gest de omenie.

Oana Lis: "Voi lupta până la capăt ca să îi fie bine!"

(...) Noi am fost într-un centru de recuperare. Am fost internaţi amândoi şi am stat 10 zile cu Viorel. Are dureri foarte mari şi ia foarte multe pastile de durere. Problemele lui au pornit de la diabet, care e o boală care te mănâncă pe interior şi el a început să nu îşi mai simtă picioarele (...) De multe ori de ajută un străin decât un om apropiat. Asta este viaţa. Voi lupta până la capăt ca să îi fie bine. Nu pot să îl las, pentru tot ce a făcut el pentru mine, că şi mie Viorel mi-a schimbat viaţa. Când m-a cunoscut, eu eram o fată foarte amărâtă. Pentru lucrurile astea eu voi lupta pentru el, cum pot, ca să îi fie calitatea vieţii cât mai bună, până în ultima clipă. Nu vreau să regret după, că nu am făcut tot ce puteam", a declarat Oana Lis, scrie antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Halatul..,cit e halatul la bbw?
1
0
Mm de curvet.acum vrei bani..la cati oameni a-ti dat voi bani sau ceva pt ajutor? Acum urlati de foame jegurilor
0
0
cind spargea cite 3000-4000 roni pe Zi la pacanele,erau bani munciti,sau cum?treci la mumca parasuta!
0
0
Oana nu iti este rusine? De ce nu te duci la produs?
0
0
Oana cu boticul ala si cu buzele alea ar face treaba buna
1
0
A naibi carcasa, nu mai crapa odata,ne-am saturat cat ni-l baga pe gat toata media
0
0
Baga-l intr-o geanta Ch--l sau Her--- si scoate-l afara.
1
1
La muel e nu cersele
0
0
La munca puturoaso.
2
0
Mai usor cu trokul. Ghinionul tau, ca martalogul are viata lunga. Tu ai zis ca mierleste in max 10 ani, si iti ramane ce a ciordit. Bah, nu stiu cum va mai suporta pamantul, faceti beshini pe la tv si acum iesiti la cerseala. Tu ai facut vreodata vreo donatie, o fapta buna? S Pai si atunci ce ptetentii ai? E
0
0
te ai maritat cu el ca era frumos sau ptr bani.acum ca sau terminat banii sufera nu te mai plinge.puneti curu la bataie,daca il vrea cineva.cit esti de multa,nu stiu,
0
0
Dk nu a ajutat, nu va fi ajutat. La scaun cu rotile ajungem toti pt ca nu exista educatie sanitara. Elon Musk locuieste in apart.de 40.000 euro. Voi stati in case de 2-3-4 ori mai scumpe.Asta spune cati bani negri circula in Ro cu acordul Guvernului, BNR si Anafului. Plus ca spargeti zilnic mii de euro pe orice rahat. Asa ca nu mai cersiti. Vinde.ti gentile, ceasurile caci atat v-a dus mintea sa cumparati cat aveati bani. Asa arata batranetea in RO. Nimeni nu s-a ocupat de ac pr. Asa sa ajunga toti care fura.
0
0
In Primaverii tu cersesti ca ultima tarfaa pt un carut.... cand era prin cazinouri la pacanele de baga bani era bine?era.si eu am o bunica la pat dar n am iesit sa cer bani la tv pt un cadru metalic.m am imprumutat de bani si am platit... Au fost la mare acu 1 luna erau la Tavola se imbuiba scroafa iar el sorbea dintr o bere... mars la s**t sau ramai pe 1 noapte la unu care sa te nsurubeze si ii iei carut da te n moloz de handivapata
1
0
vindeti din averi,nu mai cersiti,hotilor!sa te chinui mult,sa vezi cum e cu banii furati si sifonati de la investitii!
1
0
cand va lafaiati prin vacante si pe la televizor, ati dat si voi la saraci? futu-va-n gura de libidinosi. i-a mancat c***a toti banii si acum nu mai are cu ce sa isi plateasca tratamentele? sa o dea la pla ca inca poate sa suga. si sa foloseasca si rampele alea ptr carucioare care le-a facut cand era primar
1
0
Asa veti ajunge toti. Nimeni nu scapa de boli si batranete.Nu exista conditii ca sa poata iesi un om in scaun afara.Nu mai spun ca nu se poate urca in tramvai, tren, etc.Nici unele spitale, strazi, gari, blocuri, nu au pante pt scaune.Blocurile nu au lifturi.Sa fi batran e un cosmar in RO.Clasa politica tb sch in totalitate.Nu au facut nimic folositor pt noi.
1
0
hai sictaiar.cimd fura bani si lua spag era bine?noi muncim banii,nu.i furam!nu mai crapa odata pacanistul?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108