REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
9.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Obiceiuri pe care le poți adopta pentru ameliorarea durerii lombare

Obiceiuri pe care le poți adopta pentru ameliorarea durerii lombare

Replica API 17 martie 2021 | 00:00 1028

Durerile de spate sunt printre cele mai des întâlnite dureri în rândul adulților. Acestea pot avea diverse cauze, începând de la suprasolicitarea musculaturii lombare și până la afecțiuni ale coloanei vertebrale. Indiferent de cauza durerilor joase de spate, există o serie de obiceiuri care pot contribui la ameliorarea acestora!

Sursă foto: Shutterstock

Pentru că durerile de spate să fie ameliorate, e necesar că presiunea de pe coloana vertebrală să fie redusă, dar e nevoie și de reducerea efortului la care sunt supuși mușchii din zona lombară, precum și de întărirea musculaturii. Adoptarea unor obiceiuri aparent banale poate să reducă durerile lombare, îndeplinind condițiile de mai sus!

Dormi cu o pernă sub genunchi – dacă ai obiceiul de a dormi pe spate, redu presiunea pusă pe zona lombară de greutatea corporală, prin amplasarea unei perne sub genunchi. Această pernă va reduce presiunea și va permite relaxarea spatelui pe timpul nopții, scrie doc.ro.

Pune-ți o pernă la spate atunci când stai pe scaun – dacă scaunul pe care stai nu oferă susținere lombară, pune-ți o pernă la mijloc, sprijinită de spătarul scaunului. În acest fel, coloana vertebrală va fi sprijinită și riscul de dureri lombare scade, la fel și intensitatea durerilor deja instalate.

Dacă stai mult în picioare, schimbă-ți des postura corpului – pentru a mută presiunea pusă pe zone diferite ale coloanei vertebrale atunci când stai mult timp în picioare, este important să îți schimbi postura des. Dacă ai posibilitatea, ține-ți pe rând câte un picior ridicat pe o suprafață mai înalta (o scară sau ceva similar). Ține-ți urechile aliniate cu umerii și șoldurile, trage-ți abdomenul și bărbia în interior și relaxează-ți zona pelvina.

Întinde-te – fie că stai pe scaun ore în șir, fie că stai întins în pat sau chiar în picioare, coloana ta are de suferit. Detensionează musculatura și coloana vertebrală făcând câteva exerciții de stretching ușoare. Acestea stimulează circulația sanguină și reduc presiunea pusă pe articulații, ameliorând astfel durerile lombare.

Poartă încălțările adecvate – când știi că urmează să stai multe ore în picioare sau atunci când ieși la plimbare sau la alergat, e important să porți încălțăminte adecvată, care să reducă presiunea pusă pe zona lombară. Pantofii achiziționați din farmacii, dar și pantofii sport, pentru alergat, sunt recomandați în asemenea situații. Asigura-te că talpa pantofilor purtați este suficient de groasă, astfel încât să reducă impactul piciorului cu solul, și asigura-te că această oferă susținere curburii labei piciorului.

Mănâncă zilnic alimente bogate în calciu – oasele puternice previn osteoporoză, afecțiune care cauzează adesea dureri de spate. Menține coloana vertebrală puternică, asigurându-te că mănânci zilnic surse bogate în calciu. Laptele, iaurtul, legumele cu frunze verzi, dar și suplimentele alimentare cu calciu oferă organismului doză zilnică necesară.

Pentru sporirea absorbției calciului în oase, e nevoie și de un aport optim de vitamina D, care, la rândul ei, se regăsește în alimente precum: peștele gras, gălbenușul, ficatul de vită sau brânză.

Nu stă într-un loc prea mult timp – fă-ți un obicei din a te plimbă ori de câte ori ai ocazia. La serviciu, dacă îți sună telefonul, poartă discuția în timp ce mergi în jurul biroului. De asemenea, ori de câte ori se ivește ocazia, ridică-te de pe scaun și mergi la colegi din alte departamente, la toaletă sau afară, să iei puțin aer.

Statul într-un singur loc exercită o presiune constanța asupra coloanei vertebrale, pe care o poți reduce, însă, prin asemenea pauze scurte, în care mergi și pui în mișcare toate structurile corpului.

Lucrează-ți în mod regulat musculatura din zona lombară – de multe ori, durerile lombare apar din cauza că musculatura din această zona este suprasolicitată de mișcări complexe sau prin ridicarea unor greutăți prea mari. Fă-ți un obicei din a merge la kinetoterapie, la sala, ori din a face yoga sau pilates chiar și acasă, astfel încât să îți fortifici musculatura spatelui. În acest fel, durerile din zona lombară sunt reduse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212