REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Obiective turistice de vizitat, în Mihail Kogălniceanu

Obiective turistice de vizitat, în Mihail Kogălniceanu

Replica API 20 februarie 2022 | 00:00 1203

Călătorul care vine în localitatea Mihail Kogăniceanu are posibilitatea să ia contact cu locuri deosebite şi fascinante: pădurea din vecinătatea Parcului Tineretului, rezervaţii naturale, cum ar fi Pădurea şi Dealurile Sitormanului cu un ecosistem de stepă, cu floră şi faună mediteranieană, dealurile cu bujori de stepă care primăvara parcă ar însângera coamele dealurilor, şi brânduşa cu gingăşia diafană a petalelor.

La marginea satului Piatra, se află Peştera de Cristal prin care curge un râu subteran ce se varsă în lacul Taşaul.

Misteriosul loc a fost găsit, astfel în timp ce făceau o cale ferată la Sitorman, lângă localitatea Piatra (comuna M.Kogălniceanu,Jud.Constanța) constructorii au fost nevoiți să dinamiteze o colină calcaroasă. După explozie au văzut căscându-se un crater, în fundul căruia, câțiva metri mai jos, lucea o apă. Zeci de bascule cu piatră au fost turnate acolo, dar în zadar, golul părea capabil să îngurgiteze orice cantitate de balast. Inginerii au proiectat o deviere. Dar o nouă bubuitură a avut ca rezultat deschiderea unei noi caverne cu apă. S-a făcut un ocol și mai mare și astfel calea ferată a fost finalizată.

Dar, după câțiva ani, terasamentul a început să se taseze. Speologii, știau de ce, ei au pătruns cu echipament de scufundare în misterioasa cavitate, plutind printre stânci prăvălite și stalagmite. O pulbere argintie acoperea podeaua și pereții – praful timpului așternut de milenii în această ruină netulburată.

Biserica catolică a fost ridicată în anul 1897 în stil gotic și este un monument de o valoare istorică deosebită.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272