REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Obstrucția intestinală – semnele care trebuie să te alerteze

Obstrucția intestinală – semnele care trebuie să te alerteze

Replica API 28 mai 2020 | 00:00 998

Obstrucția intestinală nu este o problemă pe care s-o iei ușor, deoarece cauzează dureri abdominale, burtă umflată sau febră și uneori chiar moarte (datorată, în special, perforației intestinului), scrie ziarmedical.ro.

Dar care sunt semnele care ar trebui să te facă să te gândești la o obstrucție intestinală?

1. Durerile abdominale și obstrucția intestinală

Durerea abdominală și burta umflată sunt două dintre cele mai proeminente simptome ale obstrucției intestinale. Acest lucru se datorează ocluziei, care blochează intestinele și împiedică evacuarea lichidelor secretate din tractul digestiv. Acest blocaj are ca rezultat o oprire a tranzitului, astfel încât pacientul să nu meargă la toaletă, iar materialele să se acumuleze în intestine. Senzația de greață și vomitarea sunt adesea asociate cu această etapă.

2. Febra, în caz de obstrucție intestinală

Febra este unul dintre simptomele care pot însoți obstrucția intestinului. Nu obstrucția intestinală în sine este cea care provoacă febra, ci mai degrabă infecția responsabilă de ocluzie. Totuși, febra se poate datora unei complicații provocate de ocluzie. În caz de perforație, de exemplu, febra se va datora peritonitei, care se va instala rapid.

Când să suspectați obstrucția intestinală

Este combinația a trei simptome care ar trebui să ne alerteze și să ne conducă la consultații de urgență: dureri abdominale cu abdomen umflat, vărsături și blocarea tranzitului. Aceste trei semne pot indica într-adevăr o obstrucție intestinală, care trebuie îngrijită imediat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367