REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

OCPI îi pune beţe-n roate lui Delicoti, pentru cartierele de locuinţe. „Oamenii devin nerăbdători”

OCPI îi pune beţe-n roate lui Delicoti, pentru cartierele de locuinţe. „Oamenii devin nerăbdători”

Replica API 3 iulie 2015 | 22:54 115

Solicitări de case

Solicitări de case

Vasile Delicoti

Primarul de la Poarta Albă, Vasile Delicoti, a finalizat recent lucrările privind extinderea şi reabilitarea reţelei de canalizare din cartierul Via, recent înfiinţat la Poarta Albă – zona Nord, unde autoritatea locală speră să rezolve cât mai repede cu solicitările pentru locuinţe.

„Numai pentru blocuri ANL avem 100 şi ceva de solicitări, dublu decât construim noi, iar pentru locuinţe case sunt peste 1.000. Mai avem de finalizat canalizarea şi drumurile, cu apa e OK unde facem cartierul de case. (...) Noi avem aprobate 58 de locuinţe pe care să le facem în Via, jumătate asigurate prin cele două blocuri”, ne-a spus Delicoti despre cartierul înfiinţat care urmare a numărului mare de cereri pentru acordarea de terenuri în vederea construirii unei locuinţe. De la blocuri trecem la case, unde Delicoti întâmpină dificultăţi. Un singur aviz mai este necesar, cel de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI), care îi scoate peri albi primarului din cauza întârzierilor de procedură. „Ne-am organizat, numai că ne blocăm la avize, ca în România. De ce e punct, de ce e virgulă. Dacă îţi cere o dată virgulă, data viitoare îţi zice că trebuia să fie punct şi să refacem documentaţia, că era mai bine cu punct. Uite aşa ne câcâim de jumătate de an cu un aviz. Noi suntem în fază finală, ne mai trebuie un singur aviz, de la OCPI, care e cel mai greu. Cadastriştii fac lucrări, iau banii oamenilor şi lasă mizeria în curtea noastră şi acum ne chinuim să îndreptăm ce au stricat ei. Cei de la OCPI nu ne dau drumul pentru greşelile făcute de cadastrişti. Îndreptăm, ce să facem, numai că e de durată. Zilele trec, oamenii deja sunt nerăbdători, vor să îşi facă fiecare câte o căsuţă, e neplăcut, din păcate, dar asta e, nu avem ce să facem”, a concluzionat Delicoti, pentru „Replica”.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272