REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Octavian Jurma, despre relaxarea restricțiilor: Vom împrăștia virusul în timpul vacanței

Octavian Jurma, despre relaxarea restricțiilor: Vom împrăștia virusul în timpul vacanței

Replica API 11 decembrie 2021 | 01:34 561

Epidemiologul Octavian Jurma a declarat, joi, că relaxarea restricțiilor în această perioadă ne va costa scump, pentru că vom fi loviți de valul 5 al pandemiei, cauzat de varianta Omicron. Specialistul a susținut că în vacanță vom împrăștia virusul, pe care îl vom duce apoi la școală, iar virusul se va împrăștia și mai mult în comunități.

Întrebat dacă vom plăti pentru relaxarea de acum, Jurma a răspuns: „Asta, din păcate, va fi o certitudine. Avem niște măsuri rezonabile pentru situația ieșirii din valul Delta, dar care crează vulnerabilități foarte mari pentru debutul valului Omicron.

Mă refer mai ales la aceste petreceri fără restricții de Revelion și la ridicarea obigativității purtării măștii în spațiile deschise, unde acest concept de aglomerare e foarte subiectiv. Să nu uităm că au fost făcute excepții pentru biserici, unde e un loc important pentru socializare, iar la sate e cel mai important loc de socializare de multe ori”.

„Școlile se vor deschide imediat după ce vom reveni din vacanță. Deci vom împrăștia virusul în timpul vacanței, îl vom aduce în școli și de acolo se va răspândi foarte rapid. Deci avem un cocktail foarte periculos care putea fi eliminat fără consecințe economice și sociale, că puțină lume se aștepta la el”, a precizat Octavian Jurma, la un post TV.

Acesta a firmat apoi că ar trebui să luăm exemplul altor state: „E un pericol foarte mare. În Anglia, cu 50% booster făcut, ei sunt departe ca rată de vaccinare, și acolo se iau măsuri preventive pentru Omicron. Cum spune și Boris Johnson, care știți că a debutat cu ”hai să ne imunizăm toți ca să scăpăm”, deci cu metodele noastre din valul 4. Și ați văzut ce discurs prudent a avut. Trebuie să urmăm exemplul țărilor din UE”, citat de realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272