Octogenar din Tomis II, înșelat de un FALS MEDIC cu 3.000 de euro!
Octogenar din Tomis II, înșelat de un FALS MEDIC cu 3.000 de euro!
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCampaniile oamenilor legii continuă!
Campaniile oamenilor legii continuă!
O persoană a fost înșelată de un fals medic, rămânând fără suma de 3.000 de euro. De asemenea, tot în noaptea de 2 spre 3 septembrie, escrocii și-au încercat din nou norocul însă, de data aceasta, acțiunile demarate de către oamenii legii constănțeni au avut succes. Astfel se face că persoana apelată nu a picat în plasa infractorilor. Polițiștii au declanșat cercetările, dar continuă și acțiunile de prevenire a acestor fapte. De menționat este că escrocii au spus că sunt medici și avocați.
Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul secţiei 1 Poliţie Constanţa, la data de 6.09.2017, au desfăşurat activităţi informativ-preventive conform programelor, proiectelor şi campaniilor de prevenire a criminalităţii aflate în derulare atât la nivel naţional cât şi local. Astfel, au fost derulate activităţi de prevenire a furturilor din locuinţe în cadrul campaniei „Hoţii sunt creativi, fii preventiv!” a tâlhăriilor şi a înşelăciunilor prin metoda accidentul, pe raza secţiei 1 Poliţie Constanţa. Poliţiştii au distribuit flyere cu recomandări şi sfaturi preventive şi au expus afişe la avizierele asociaţiilor de proprietari. Menționăm că astfel de acțiuni au avut loc și în trecut. Chiar și așa, infractorii încă sunt pe poziții, motiv pentru care cetățenii trebuie să fie foarte atenți. Spre exemplu, în noaptea de 2 spre 3 septembrie, o persoană în vârstă de 82 de ani, care locuiește în Tomis II, a fost apelată de o persoană necunoscută pe telefonul fix, care s-a recomandat a fi medic și care i-a spus că nora și fiul său au fost implicați într-un accident rutier și că este nevoie de toți banii pe care îi are în casă pentru a-i salva, cu mențiunea că va trimite pe cineva pentru a-i ridica. La scurt timp, la ușă a apărut o persoană, vârstnicul înmânându-i acesteia suma de 3.000 de euro. În aceeași noapte, un alt octogenar a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană care s-a recomandat a fi avocat. Aceasta i-a spus victimei că fiul ei a accidentat pe trecerea pentru pietoni o femeie și pe fiica ei și că este nevoie de toți banii din casă pentru a-l scăpa pe șoferul vinovat de acuzații. "Va veni la ușa dumneavoastră tatăl copilei accidentate să-i dați banii", ar fi spus individul de la celălalt capăt al firului. Numai că potențiala victimă și-a dat seama că e ceva necurat la mijloc și a luat legătura cu fiul ei. În ambele cazuri oamenii legii au declanșat cercetările.
L.C.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News