REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

OFICIAL! Cine refuză măsurarea temperaturii nu poate intra în magazine

OFICIAL! Cine refuză măsurarea temperaturii nu poate intra în magazine

Replica API 27 mai 2020 | 00:00 1478

Triajul epidemiologic este obligatoriu pe toată durata stării de alertă, asemenea purtării măștii de protecție în cadrul instituțiilor publice, cât și în magazine, supermarket-uri și hipermarket-uri. Ministerul Sănătății a precizat că triajul este obligatoriu, în conformitate cu prevederile Ordinului pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2.

„Facem precizarea că, pe perioada stării de alertă, la intrarea într-un spațiu închis, fie din cadrul unei instituții publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va măsura temperatura corporală atât personalului propriu, cât și celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienți, consumatori. De asemenea, în cazul în care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuză dezinfectarea mâinilor sau purtarea măștii de protecție i se poate interzice intrarea în spațiul închis.”, afirmă reprezentanții Instituției Prefectului Constanța.

George Niculescu

La măsurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adăuga marja de eroare prevăzută în prospectul dispozitivului. Mai mult, în cazul în care temperatura depășește 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura după o perioadă de 2-5 minute de repaus. În cazul spațiilor comerciale, nu se aplică obligația ca un client să fie însoțit de o persoană din sediu.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ATENTIE, interzicerea accesului in magazin pentru achizitionarea alimentelor este incalcare a drepturilor omului, chiar daca cineva are temperatura ce depaseste 37.3 Celsius. Magazinul sau managerul magazinului, in capacitate personala, se poate alege cu dosar penal si va plati despagubiri de ordinul zecilor, sutelor de mi de euro. Sanatate tuturor.
2
0
Unde-i lege , nu-i tocmeala. Care nu sta, sa stea afara.
4
5
Merita sabotati si boicotati la maxim!Nu mai intram in magazinele LOR! Cine e cu EI si cu scanarea se duc oricum ca doar sunt tradatori medici,tradatori politisti,tradatori functionari publici,e de asteptat ca UNII se duc cu EI! NOI NU!
9
5
cel mai bun e cel la subbrat sau cel rectal; unii ar avea doua bucurii;
3
0
De ce sa ne tocmim atata cu fel de fel de nespalati ?
9
5

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367