REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
17.1° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

OFICIAL! De azi, RATC a devenit CT Bus S.A.

OFICIAL! De azi, RATC a devenit CT Bus S.A.

Replica API 2 noiembrie 2019 | 03:54 359

Începând de vineri, 1 noiembrie 2019 Regia Autonomă Transport în Comun Constanța a devenit CT Bus S.A., prin schimbarea formei juridice din regie autonomă în societate pe acțiuni.

Contractul de delegare a gestiunii serviciului public de transport local de persoane prin concesiune între Primăria Municipiului Constanța și CT Bus S.A. a fost semnat în prezența primarului Decebal Făgădău și a viceprimarilor Costin Răsăuțeanu și Dumitru Babu.

“În istoria transportului public constănțean, ziua de astăzi, 1 noiembrie 2019, va rămâne ca un referențial. Astăzi punem punct Regiei Autonome și deschidem un capitol nou, naștem o companie care are toate premisele să devină cel mai puternic operator din Regiunea de Sud Est. Avem 104 autobuze Diesel Euro 6 noi și suntem în proceduri de achiziție pentru 41 de autobuze electrice. Țintim către cât mai multe rute și vrem să investim în creșterea flotei, calitativă și cantitativă. Noi trebuie să ne creștem copiii spunându-le că prima opțiune este CT BUS și apoi transportul individual”, a declarat, cu această ocazie, Decebal Făgădău.

La Oficiul Național al Registrului Comerțului s-a înregistrat noua societate iar astăzi, în prezența membrilor AGA și CA, Primăria Municipiului Constanța a acordat licențele de traseu societății CT Bus S.A.

“Este un proiect pe care domnul primar Decebal Făgădău l-a început acum multă vreme și iată că am reușit astăzi să ajungem în faza de semnare. Este o schimbare radicală în ceea ce privește sistemul de mobilitate din Constanța și, poate pe viitor, și pe Zona Metropolitană. Proiectele noastre vizează reguli de calitate în transportul public, o mai bună administrare a flotei de autobuze, mergem și către partea de E-ticketing, o nevoie reală”, a precizat, la rânmdul său, Bogdan Niță, directorul CT BUS S.A.

Prin transformarea în societate pe acţiuni se asigură condiţiile pentru o funcţionare eficientă, economică, în concordanță totală cu prevederile comunitare din domeniul serviciilor de transport public de persoane.

CT Bus își propune să devină o companie modernă de transport, cu rol determinant în ceea ce privește dezvoltarea mobilității cetățenilor municipiului Constanța și nu numai.

Scopul principal îl constituie realizarea unui sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și care să asigure o bună calitate a vieții în municipiul Constanța.

Reamintim faptul că pe 10 octombrie 2018 Consiliul Local al municipiului Constanța a decis reorganizarea RATC prin transformarea în societate pe acțiuni cu denumirea CT BUS SA. După obținerea tuturor avizelor și aprobărilor, inclusiv din partea Consiliului Concurenței, în ședința extraordinară a Consiliului Local din 14 octombrie 2019 s-a aprobat delegarea gestiunii serviciului public de transport persoane către CT BUS SA și atribuirea prin concesiune a contractului de delegare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Deci: autobuzele s-au platit din banii constantenilor si actionarii sunt niste baieti destepti?
1
0
Ce latri, faceti bors orasul
0
0
Te a vandut omul tau!
0
0
dancica a zis fara englezisme daca sunteti patrioti
1
0
In loc sa mancati cacat pe internet, cititi un pic legislatia, sa vedeti care e diferenta intre o RA si o SA. Si care sunt limitarile. Si care e trendul la nivel national. Si cum sunt organizate companiile de tranport public din UE. Spre exemplu, GVB in Amsterdam, HVV in Hamburg si tot asa. Folositi cu incredere accesul la informatie si la tehnologie, lucruri pentru care au murit niste oameni prin 89...
5
7
Nu mai revizuiti si voi traseele ca s de pe vremea lui Ceausescu? Daca s ar vrea incurajarea transportului in comun ar trebui acoperit tot orasul, asa e cam praf in ochi.
3
0
am vazut ca in art. scrie ca noul ct bus o sa infloreasca dc daca nu ii schimbau numele nu puteau sa faca treaba ia un betiv schimbai numele tot betiv ramane putea f bine sa ramana RATC interesele sant sa il imparta intre ei sa vezi cum isi impart actiunile cine sant actionarii?
3
0
amice Constanteanu Bogdan Nita este Directorul de la Fostul RATC constanta acum CT Bus !
2
2
Nu va mai agitati degeaba pe subiect. Constanta e amanetata de pe vremea lui Mazdare in albaleza Mazare in romana. Daca nu ne trezim o sa devenim straini la noi in oras
9
1
Babu si fagadadau se pregatesc sa ingroape si RATC dupa ce au falimentat RADET. sa spuna ca vor lasa consantenii fara caldura acum vor sa lase constanta si fara transport in comun
8
2
cine sant actionarii, ce se urmareste prin transformarea in societate?
7
1
Cine este Nita? Tot contabil si el ca si Fagadau?
4
2
hmm. am reusit sa bulesc ai asta. inca un an sa va distrug tot pt totdeauna
6
1
Maso, maso, maso......msonerie! Fagadau stie de ce... Si Babu, si Stroe, si......
11
1
Cand o sa mearga Fatalau cu KKT Bus atunci o s amergem si noi
14
2
curand jvra de fagadau te dau jos pe tine toti machedonii
14
1
mai bine KKT Bus
18
2

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212