REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

OFICIAL, despre 5 localuri din Constanţa în care toată lumea spune că se fumează!

OFICIAL, despre 5 localuri din Constanţa în care toată lumea spune că se fumează!

Replica API 16 ianuarie 2018 | 16:23 3105

Scurgeri de informaţii sau noroc chior la controale?!

Scurgeri de informaţii sau noroc chior la controale?!

Provocare: se fumează sau nu în localurile din Constanţa? Există o lege, indiferent că o considerăm bună sau rea, iar cine nu o respectă riscă amenzi usturătoare. Vorbim despre legea antifumat, aplicabilă în cluburi, baruri, restaurante etc. De la intrarea în vigoare a noilor reglementări, pompierii şi poliţiştii locali au verificat dacă se respectă legea, iar pentru anul 2017, reprezentanţii ISU Dobrogea au oferit şi rezultatele acţiunilor tematice în câteva localuri nominalizate în mod expres într-o solicitare a cotidianului „Replica”. Facem această menţiune întrucât există pe adresa cotidianului „Replica” de Constanţa mai multe sesizări cum că în cele 5 localuri nominalizate (Budha Bar, Racing Pub, Etiquette, Kuydo) s-ar fuma în permanenţă.

Rezultatele controalelor ISU Dobrogea nu confirmă acuzaţiile – în sensul că nu au fost depistaţi oameni fumând în localuri la momentul verificărilor, cu doar 2 excepţii –, însă ridică semne de întrebare, după cum ne semnala chiar un cititor, pe care îl vom cita: „Se anunţă controalele, patronii cluburilor strâng scrumierele de pe mese cu 15-20 de minute înainte să apară echipa de control”.

O fi, n-o fi aşa, e cu siguranţă datoria anumitor organe să controleze, în timp ce clienţii cluburilor trebuie să ştie că ei riscă „doar” o amendă contravenţională, de la 100 la 500 de lei, în timp ce persoanele juridice (patronii localurilor) riscă amendă contravenţională de 5000 lei (prima abatere), amendă contravenţională de 10.000 lei şi suspendarea activităţii până la remedierea situaţiei (a doua abatere), amendă contravenţională de 15.000 lei şi închiderea unităţii la următoarea abatere.

Revenind la informaţiile furnizate de ISU Dobrogea, pe parcursul anului 2017, verificările s-au derulat după cum urmează:

- Budha Bar a fost controlat de 4 ori (în ianuarie, martie, octombrie, noiembrie), fiind depistate 23 de deficienţe pentru care au fost aplicate 14 avertismente şi 4 amenzi în cuantum de 3.000 de lei, dar nici una pentru încălcarea legii antifumat!;

- Racing Pub a fost controlat în 2017 de doar 2 ori (în octombrie şi noiembrie), fiind constatate 6 deficienţe, pentru care au fost aplicate 4 avertismente şi 2 amenzi în sumă totală de 20.000 de lei, din care una, în valoare de 10.000 de lei, pentru că se fuma în local;

- Etiquette a fost controlat de 3 ori (în ianuarie, martie şi noiembrie), fiind constatate 10 deficienţe, fiind aplicate 6 sancţiuni, din care 4 amenzi în valoare totală de 11.000 de lei – una dintre amenzi, în valoare de 10.000 de lei pentru fumat;

- Kuydo a fost controlat o singură dată pe parcursul anului 2017, în luna ianuarie; au fost constatate 5 deficienţe, fiind aplicate 3 avertismente şi o amendă în sumă de 500 de lei.

Menţionăm că, în afară de sesizările unor constănţeni cum că se fumează în localurile menţionate, pe parcursul anului 2017 pe reţelele de socializare au fost postate diverse imagini cu tineri cu ţigările aprinse tocmai în aceste locuri.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Putiti mai rau decat un ca ct alterat Cum e Pute perna sub voi Dar asternuturile Cum faceti va scoateti hainele pe balcon la aerisit A Put asa-i Transpiratia va pute Gura Infectiilor cu puroi in cap ce sunteti V-as baga tigarile aprinse in cur si-n gat direct
1
0
Eu fumez linistit la Integra. Sunt machedon ce imi pasa
1
3
Pisa-m-as pe voi de sifoane ordinare, sifoane ati fost si in scoala, sifoane ati ramas. Sper sa va calce troleul.
1
1
She fumeaza la Integra in draci. Isi aprind oamenii tigarile la etaj fara nicio Jena. Legea este pentru prosti!
3
1
Cruciada impotrivafumatorilor e penibila. Daaar articolul e misto. Indirect se poate deduce cine e pe bune cu ISU si cine e mai smecher in orasul asta. Revenind, faptul ca se fumeaza in localurile astea nu e mare branza. Sunt restaurante in Cta unde se fumeaza la greu si pe alea nu le controleaza chiar nimeni niciodata. La intrare esti intrebat daca vrei la fumatori, ca in vremurile bune..
1
0
Sifona'ti'va sa nu se mai fumeze nici in astea futu'va'n gura de sclavi. Va deranjeaza dintr'odata fumu pe toti, luav'as viata'n trabuc
6
3
Nu va place fumul? Stati in casa, sunteti idioti? Fumatorii sunt majoritati, dar le interzici sa fumeze? Mai bine interzici in mortii ma-sii sa se mai voteze cu PSD. Nu se mai fumeaza, omori afacerile. Crede cineva, ca imi mai arde sa merg cu 10-20 de prieteni in oras, daca nu pot fuma? Pai merg si-mi fac cumparaturile de la metro, cu diferenta de bani,chem si lautarii la vila.
8
9
Sa adaugam si do brazil se fumeaza ...bueno si alte cacaturi nimeni nu face nimic
8
2
Adica omul sa nu se ma duca in restaurantul Brotacei pentru ca acolo nu se respecta legea ? Pe ce lume traiesti tu Luciane ? Poate se sesizeaza cineva si face un control la acel restaurant de la Brotacei si la cele mentionate mai jos de cei care au postat.
2
3
Cine esti bulake? Ia veziti tu de afacerea ta si respecta legea talharule
2
2
Eu unul chiar nu pot intelege.. esti nefumator dar.... mergi in locuri unde stii din propria vointa ca acolo se baga tutun ... a pai ... ia si baga! Referitor la faptul ca nu se respecta legea... CE PULA MEA SE MAI RESPECTA IN ROMANIA ? ia si pupal pe ala cu legea 13 .. ca tot el a dat foc la COLECTIV .. trezirea !!!
7
4
eu nu cred ca cine merge la restaurantul din Brotacei nu este fumator, tu esti un frustrat care se bucura din amenzile date, un gunoi de om
12
4
La Restaurantul Brotacei din Tomis Nord de langa cofetaria Trandafirul se fumeaza de obicei dupa ora 17 cu acordul celor doua sefe,am facut si niste filmari care le voi da organelor competente,nu mi-se pare normal sa inhalez fumul de tigara de la ceilanti clienti.Cred ca au relatii de nu le este frica de controale.
7
5
La Enturage au dat amenzi si jandarmii pt ca se fuma!
6
4
Racing pub se fumeaza de se rupe
6
3
La Bel Ami se da direct in vena,bai zdreanto...
1
0
Era cineva care spunea ca la Peninsula se fumeaza . DA SE FUMEAZA PT CA EXISTA ACOPERIS RETRACTABIL, documentati-va inainte sa vorbiti... unii sunt patetici referitor la ceea ce zic.
4
2
O natie de sifoane! Bun, legea trebuie respectata, desi e neclara. Unde exista tavan retractabil se poate fuma, caci nu e spatiu inchis. Numai ca tocmai ambiguitatea legii lasa loc de interpretari. Alt aspect e legat de lipsa nefumatorilor in astfel de locatii, practic ei nefiind clienti, in procent destul de mare. Ar mai fi si dorinta gazetarilor de a lua contracte ca sa nu mai scrie si vechea meteahna la romani... sa moara capra altuia
11
4
ha..in ce tara traim ! intr o seara am facut personal sesizare a se fumeaza intr-un local mai sus mentionat,raspunsul din partea politiei locale a fost: NE PARE RAU DAR NU AVEM PERSONAL PE CINE SA TRIMITEM! Asa ca trebuia sa sun la 112 ...m-am ridicat si am plecat de la masa..ROMANIA TREZESTE-TE..
4
5
In Navodari la E caffe ..se fumeaza la masa cu primaru
14
3
Si la discoteca din chirnogeni se fumeaza tai fumu cu,cutitu
6
3
Daca este lege eu zic ca trebuie sa o respectam si punct fara alte comentarii, noi in Romania vorbim mult si facem putin
6
5
Numai vb prostii ca Roxana nu are treaba cu cluburile
1
8
La Bel Ami se fumeaza marijuana in draci plus cateva linii de cocaina pura
6
3
Baaaaa se fumeaza in draci si la Bueno sus, te ineci de la fum.
18
5
Veniti la Coco la club la Murfatlar.
7
6
La Marco Polo se fumeaza ca doar e restaurant de lux cu preturi exorbitante. Se fumeaza am fost ieri acolo si pe asa zisa terasa care va dati seama ca nu e terasa la -6 grade noaptea SE FUMEAZA!!!
12
5
Si pe terasa inchisa de la restaurantul Crazy se fumeaza
11
8
Sunteti niste rahati sifonari care pupati in cur toti hotii astia care nu stiu ce legi sa mai scoata sa arda lumea de bani,sunteti niste slugi tine-ti cu guvernul baaa sunt romani care nu au ce manca in timp ce astia triesc in lux din fonduri de pensii si amenzi slugoilor,sa va fie rusine nefumatorii au 10000 de locuri in Constanta unde pot merge.
20
22
Roxana Mihaela Mihaila angajata la ISU,ea anunta viitoarele controale catre cluburi.La schimb are masa rezervata plus consumatia din partea casei.
40
6
toti stim ce se intampla , nimeni nu vrea sa faca ordine , sa ia masuri . Astea sunt legile in Romania , facute pt a fi incalcate .
12
5
La Virgo se fumeaza ca pe vechi
17
3
se fumeaza in draci! dar ce sa-i faci trebuie sa manance si gura lor o paine
14
4
La Don Corleone tai fumul cu cutitul pe "terasa" inchisa
16
3
Se fumeaza si la Peninsula la greu, iar in birou la patronu Bebi se trage si pe nas.
12
5
Se fumeaza si in yimpul controalelor Isu, la baririle enumeraye mai sus. Vine controlul , pleaca comtrolul tigarile ard ...... ha ha ha politia locala ia comision la fumat !!!! Domnul director dragut encica continua faradelegile .... Encica NU uita ai luat 9 ani de zile si Tu comisioane si cadouti !!!!!!
13
5
La marco polo pe asa zisa terasa se funeaza in draci
17
4
La Crazy se fumeaza continu. E coada. Toata lumea buna e acolo. E un nor de fum cind intri. E chiar linga ISU. Da si ei beau cafeaua acolo. Dogarule cind un control cu amenda acolo.
23
6
din cauza ca se fumeaza toti cocalarii basinosi fara bani in buzunare sau de o apa stau si trag de un suc 2 ore si fumeaza un pachet de tigari stau si ma uit la ei cum vin 10 si au nota 60 de lei
31
5
Natie de turnatori.
28
35
Sifoanele sa suga pula , nu va comvine? Nu mai calcati pe acolo , e simplu
27
41
Fumam din 2017, va luam legea in pula
23
33
Se fumeaza la toate locaulurile mentionate. INCHISE URGENT ACESTE LOCALURI CARE NU RESPECTA !
42
20
La entourage exista spatiu pt fumatori si pt nefumatori. Frumos si elegant. Despre new pizzico de ce nu.de ce nu scrieti? Toata vara s a fumat la vedere chiar!!!
22
6
Cat e tata la itm fac ce vreau in cta
29
6
Se fum eaza
25
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218