REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

OFICIAL despre INCIDENTELE ELECTORALE din JUDEȚ! Ce se întâmplă la Costinești?

OFICIAL despre INCIDENTELE ELECTORALE din JUDEȚ! Ce se întâmplă la Costinești?

Replica API 27 septembrie 2020 | 17:47 1758

Gabriela Ghervase, locțiitor director BEJ, a făcut declarații de presă cu privire la incidentele din județ.

Gabriela Ghervase: În ceea ce privește Costineștiul, a fost rezolvată problema în jurul orelor 13,00, s-a făcut joncțiunea cu cei care au venit cu buletinele de vot de la București, de la Monitorul Oficial. Au fost schimbate buletinele de vot pe ambele secții de votare și 413 și 414, au fost editate 3100 de buletine de vot, Din evidențele noastre, pe care le-am comunicat și BEC-ului, 207 votanți au fost, până la ora la care noi am înlocuit buletinele de vot, la secția de votare 413 și 209 votanți la secția 414. Acum votul decurge normal, fără nici un fel de incident. Alte incidente nu au mai fost în județ, din câte cunoaștem noi. De la Năvodari nu s-a făcut nici o sesizare la noi, nu avem nici sesizarea care a fost făcută către BEC de la PNL, cu privire la Costinești. Nu au fost semnalate nici cazuri de turism electoral. Am primit de la un operator o înștiințare, dar n-a votat și pe Constanța, că persoana pe care o are pe secția de votare i-a apărut alarmă că a votat la București undeva, dar la Constanța nu a votat ca să existe vot multiplu.

Reporteri: Ne puteți spune când va ajunge urna mobilă la centrele unde sunt internați pacienții cu COVID. Aceștia întreabă când vor putea vota, există o oră după care ajunge urna mobilă la ei în această seară?

Gabriela Ghervase: Numărul cererilor pentru urnă mobilă au fost date către structuri, urmând ca ei să organizeze toată această desfășurare pentru urna mobilă cu oră, pază, nu există o evidență la noi. Noi am făcut o evidență a celor carantinați sau izolați din cauza COVID, nu sunt foarte mulți, am predat-o și celor de la poliție ca să știe cu exactitate câți sunt. Până la orele 21 vor vota toți cei care au cerere pentru urna mobilă.

Reporteri: Este vorba de pacienți internați la Pneumoftiziologie Palazu care întreabă când pot vota.

Gabriela Ghervase: Nu noi o trimitem, ci în funcție de structuri, de ora pe care ei au stabilit-o se vor duce și vor prelua de la secțiile de votare urna cu paza însoțită pentru că va fi o altă pază pentru urna mobilă față de cea care este la secția de votare.

Reporteri: Ați mai avut alte probleme?

Gabriela Ghervase: S-au terminat autocolantele la Mircea Vodă, am reușit să facem un transfer de autocolante de la Medgidia, unde a fost mai aproape, am mai avut 200 de buletine de vot de transmis la 35 – Dumbrăveni.

Reporteri: Ce se întâmplă cu buletinele greșite pe care s-a votat?

Gabriela Ghervase: Sunt în urnă, nu decidem noi ce se întâmplă cu ele. În mod normal, din punctul nostru de vedere, sunt valabil exprimate dar dacă BEC-ul va decide că se anulează alegerile, rămâne de văzut. Nu avem cum să le separăm și cum să le declarăm nule pentru că nu există niciuna din cauzele pentru care ar putea fi declarat nul buletinul de vot.

Reporteri: Se poate prelungi procesul electoral la Costinești?

Gabriela Ghervase: Nu, cel puțin în aceste condiții, nu se poate prelungi procesul electoral pentru că ei au suspendat activitatea în perioada prevăzută de dispoziţiile legii 115/2015, maximum 2 ore, afişat, şi au reluat votarea.

Reporteri: Când credeţi că va răspunde BEC?

Gabriela Ghervase: Deocamdată numai cu privire la faptul că dacă există o întâmpinare sau o contestaţie din partea vreunui partid sau din partea altor persoane, ei vor decide când şi cum se soluţionează.

Reporteri: Dvs aţi spus că veţi trimite către BEC o rezoluţie

Gabriela Ghervase: Noi am trimis deja referat cu ce s-a întâmplat la Costineşti. Şi înainte şi după ce ne-am întors de la Costineşti, am menţionat şi numărul de votanţi care au fost până la ora 13 când am făcut noi înlocuirea. Urmează ca BEC-ul să decidă.

Incidente legate de măşti şi dezinfectanţi nu au fost semnalate până în acest moment.

L.I., A.F.

Citește și:

ALEGERI LOCALE cu bucluc în mai MULTE LOCALITĂŢI din judeţ, între care și Costinești

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614