REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
17.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Oil Terminal, amendata cu un 1 miliard pentru poluarea din km 4-5

Oil Terminal, amendata cu un 1 miliard pentru poluarea din km 4-5

Replica API 2 noiembrie 2010 | 00:00 211

Proprietara conductei atacata de benzinari,

Proprietara conductei atacata de benzinari,

Garda de Mediu din Constanţa a amendat, ieri, compania Oil Terminal, pentru poluarea produsă sâmbătă seara pe strada Theodor Speranţia, unde s-au scurs circa 15 tone de păcură. "Am amendat societatea Oil Terminal cu 1 miliard de lei vechi. De asemenea, le-am impus şi ecologizarea terenului afectat de păcura scursă din conductă. La sfârşitul săptămânii, vom verifica dacă reprezentanţii societăţii au făcut ceea ce trebuia", a declarat, pentru cotidianul "Replica", Vasile Petro, comisar şef al Gărzii de Mediu din Constanţa. Acesta a mai adăugat că o parte din păcură a ajuns, din păcate, în rigolele pluviale, lucru destul de îngrijorător.

"Din nefericire, o parte din păcură s-a scurs în rigolele pluviale, care ajung în port. De câte ori va ploua, ar putea apărea rămăşiţele de păcură. În plus, o cantitate de păcură a ajuns şi în canalizarea din zonă. Prin urmare, împreună cu apa, păcura va ajunge la staţia de epurare", a mai spus Vasile Petro. După ce păcura scursă a fost colectată în recipiente mari de metal, reprezentanţii Oil Terminal au stabilit că acea conductă a fost spartă din greşeală de hoţi, care voiau de fapt să înţepe conducta din apropiere, care transportă motorină. În cazul atacului la conducte de sâmbătă, care a provocat poluarea de pe strada Theodor Speranţia, cercetările sunt continuate de Poliţie, pentru depistarea benzinarilor. "Am demarat o anchetă pentru a stabili cine a atacat conducta", a precizat comisarul-şef al Secţiei 5 Poliţie, Aurelian Ispir. Reamintim că sâmbătă seara, strada Theodor Speranţia (km 4-5) a fost inundată de o cantitate mare de păcură, scursă dintr-o ţeavă care aparţine companiei Oil Terminal. Imediat, la faţa locului au ajuns reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea", S.C. RAJA S.A. Constanţa şi Oil Terminal, care au demarat acţiunile de depoluare. Reprezentantul Oil Terminal, Bela Fazakas, a precizat că din conductă s-au scurs între 10-15 tone de păcură, pentru colectare intervenindu-se cu materiale absorbante biodegradabile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108