REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 6 Iun. 2023
Anul XX Nr. 6386
22° Constanța Marți, 6 Iunie 2023 Anul XX Nr. 6386

Olaf Scholz anunță că noul ministru al Apărării e Boris Pistorius, un greu al politicii de securitate

Olaf Scholz anunță că noul ministru al Apărării e Boris Pistorius, un greu al politicii de securitate

Valentina CAMARA 17 ianuarie 2023 | 16:38 374

Cancelarul german Olaf Scholz a confirmat marţi desemnarea social-democratului Boris Pistorius la conducerea Ministerului Apărării, prezentându-l drept ''persoana potrivită'' pentru a conduce ''schimbarea de epocă'' provocată de războiul din Ucraina, informează AFP şi DPA.

Olaf Scholz anunta ca noul ministru al Apararii e Boris Pistorius, un greu al politicii de securitateBoris Pistorius

Christine Lambrecht a demisionat luni din postul de ministru al apărării, în contextul creşterii presiunilor asupra guvernului de la Berlin pentru a livra tancuri Ucrainei. Boris Pistorius (62 de ani), ministru de interne al landului Saxonia Inferioară, este ''un om politic cu înaltă experienţă, care se ocupă de ani întregi de politica de securitate'', a subliniat Scholz într-o declaraţie scrisă, scrie Agerpres.

Pistorius va depune jurământul joi, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Hebestreit.

Numirea lui Boris Pistorius este o surpriză, favoriţii pentru postul de ministru al apărării fiind ministrul muncii Hubertus Heil, co-liderul Partidului Social-Democrat Lars Klingbeil şi şeful Cancelariei federale, Wolfgang Schmidt.

Pistorius este ministru de interne al landului Saxonia Inferioară începând din anul 2013. Anterior, el a fost primar al oraşului Osnabrück. Este văduv şi are două fiice.

Deocamdată nu este clar dacă Olaf Scholz va rămâne consecvent obiectivului său privind paritatea de gen în guvernul federal, aşa cum a promis în campania electorală din 2021. Marţi dimineaţă, ministrul economiei Robert Habeck, membru al Verzilor, a afirmat că ar fi normal ca Scholz să respecte acel obiectiv. Înaintea demisiei Christinei Lambrecht din postul de ministru al apărării, miniştrii federali germani erau opt femei şi opt bărbaţi. Numirea lui Pistorius modifică acest echilibru, către şapte femei şi nouă bărbaţi, fără a-l lua în calcul şi pe cancelarul Olaf Scholz, potrivit știripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
24422204626
5/49
82039243840
joker
37324517292