REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Olanda ne dă planul peste cap

Olanda ne dă planul peste cap

Victor ROTARU 24 octombrie 2022 | 00:00 812

Este greu de crezut că, în condițiile date, poziția Guvernului olandez se va schimba, a declarat eurodeputatul Eugen Tomac, președintele PMP, la postul B1 TV, în contextul în care Parlamentul olandez a adoptat o rezoluție privind frontierele. De fapt, moțiunea votată de Parlamentul Olandez nu face referire explicită la faptul că Guvernul olandez ar trebui să se opună aderării României la Spațiul Schengen. Parlamentarii olandezi solicită Guvernului Rutte să să asigure investigații suplimentare referitoare la supravegerea frontierelor externe ale UE.

„Este greu de crezut că, în condițiile date, poziția guvernului olandez se va schimba. Evident că premierul poate ține cont sau nu, dar privind realist la decizia politică pe care a adoptat-o Olanda, cred că lucrurile se complică foarte mult. N-aș vrea să fiu cel care dă o veste proastă, însă în momentul de față șansele noastre de a adera la spațiul Schengen scad foarte mult, printr-o decizie aberantă, cu un iz politicianist extrem de mărunt și agresiv la adresa unor state care din punct de vedere tehnic și-au atins obiectivele”, a declarat liderul PMP, la postul B1TV.

„Dacă nu vom avea aliați puternici care să îl determine pe Rutte (premierul Țărilor de Jos, n.r.) să își schimbe poziția politică a guvernului, pentru că este un vot politic, nu este o condiție, evident că șansele noastre scad foarte mult și este o chestiune extrem de complicată pentru că se pare că în anumite state încă mesajul acesta extrem de agresiv împotriva României prinde și ne-a pus în această situație imposibilă. Mai există politicieni extremiști sau unii care chiar asta cred, că noi nu suntem pregătiți să aderăm la spațiul Schengen, însă majoritatea a fost întotdeauna de partea bună”, a continuat el.

„În contextul actual, aceste jocuri mărunte sunt extrem de riscante pentru că o miză politică internă riscă să răstoarne o construcție extrem de importantă și dă nas celor care sunt eurosceptici, inclusiv la noi în România și nu numai”, a mai spus Eugen Tomac, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In loc sa ne mancam intre noi sa procedam asa cum alti cetateni responsabili din tari care au avut situatii cum avem cu Olanda au facut. Campanie pentru a nu se cumpara produse din Olanda de nici un fel, ONGurile sa-si asume misiunea de a informa supermaketurile sa nu mai aduca marfa din Olanda ca ramane cu ea in stoc, mutativa conturile de la bancile olandeze la alte banci, nici un fel de facilitati pentru companiile olandeze care investesc la noi in tara, toate mijloacele de transport care vin din Olanda sa fie controlate la granita ffffff minutios chiar daca apar intarzieri foarte mari, organele de control de toate categoriile sa controleze societatile cu capital olandez foarte minutios dar fara abuzuri. Orice solicitare din parte olandeza sa fie lasat ultima pe agendele de lucru, eyptc.
1
0
Bravo pnl si psd. Din cauza voastra, ca macelariti legile justitiei si nu scapam de MCV.Sunteti singurii vinovati pentru ca va faceti legi pentru a va proteja hotiile de 30 de ani incoace...
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468